Vegueria del Penedès

ARTISTES DEL PENEDÈS

Els projectes de la Biennal d'Arts Plàstiques i Visuals de Vilafranca es podran presentar fins a finals de mes


Redacció Vilafranca del Penedès

10-11-2014 18:47

Es seleccionaran un màxim de 10 artistes amb els quals es farà una exposició col·lectiva a la Capella de Sant Joan i de la qual s’editarà un catàleg

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El darrer divendres d’aquest mes de novembre serà l’últim dia per lliurar al Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès (L’Escorxador, carrer de l’Escorxador, 19-21) els dossiers dels artistes que vulguin participar en aquesta convocatòria que es va donar a conèixer el mes de juny d’aquest 2014.

La convocatòria va adreçada a tots els artistes residents o nascuts al Penedès i Garraf fins a una edat de 35 anys (persones nascudes l’any 1979) i té com principal objectiu potenciar la difusió de la creativitat emergent al Penedès i descobrir artistes plàstics i visuals, residents o nascuts al Penedès i Garraf.

La convocatòria pretén recuperar i actualitzar l’esperit de les Exposicions d’Art del Penedès que van tenir fa prop d’un segle en diferents ciutats de l’Alt  i Baix Penedès i el Garraf. Aquest és també l’esperit que durant els anys 1987, 1991 i 1995 un grup de joves d’artistes del Penedès van ser seleccionats per a formar part d’una convocatòria promoguda per diferents ajuntaments i altres institucions democràtiques. Amb el nom d’ Ardhara la convocatòria va aplegar a artistes no professionals de les arts plàstiques i visuals de diferents municipis del Penedès: El Vendrell, Sant Pere de Riudebitlles, Vilafranca del Penedès, l’Arboç, Sant Sadurní d’Anoia, Gelida, Vilanova i la Geltrú, etc... amb l’objectiu de mostrar de manera conjunta l’art emergent del moment.

Selecció de projectes i exposició

Es seleccionaran un màxim de 10 artistes amb els quals es farà una exposició col·lectiva a la Capella de Sant Joan i de la qual s’editarà un catàleg. L’exposició tindrà lloc del 31 de gener a l’1 de març de 2015 i formarà part de les accions artístiques que tindran lloc a Vilafranca amb motiu de ser Capital de la Cultura Catalana 2015.

El jurat de la Biennal està format per:

Anna Crosas. Directora del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona.
Anna Maria Guasch. Catedràtica d’Història de l’Art de la UB i crítica d’art especialitzada en art contemporani.
Ramon Sicart. Galerista d’Art i Vocal del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya.
Montserrat Juvé. Professora d’Història i Teoria de l’Art de l’Escola Municipal Arsenal.
Núria Serra. Professora d’Art, Artista i membre l’Associació Ardhara.
Joan Nadal. Professor d’Art, Artista i President de l’Associació Ardhara, que actuarà com a secretari-moderador del Jurat.

Les bases es poden trobar als diferents Consells Comarcals de les comarques de l’Alt i Baix Penedès i Garraf, Escoles d’Art i centres culturals de tots els municipis que hi tenen participació.

Per a més informació es pot trucar al Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, 93 890 04 59 de dilluns a divendres de 9 a 14h o bé enviar un correu a cultura@vilafranca.org. També es poden descarregar a la pàgina web http://cultura.vilafranca.org

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.