Vegueria del Penedès

PRESSUPOSTOS MUNICIPALS

L'IBI del 2015 s'incrementarà en lloc de rebaixar-se


Necat Sitges Sitges

20-11-2014 9:56

Necat. Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

ELS CIUTADANS DE PEU PAGARAN MÉS QUE AL 2014

Fa pocs dies l’Ajuntament de Sitges va aprovar inicialment els Pressupostos Municipals per al 2015. L’Equip de Govern destaca alguns dels trets diferencials del nou pressupost, probablement els que considera més interessants i atractius per a la ciutadania:

- Un és l’experiència lligada a la participació ciutadana. Sobre aquest tema en farem algun comentari quan es culmini el procés.

- L’altre tema destacat és el de la rebaixa fiscal, singularment la rebaixa de l’IBI.

És d’esperar que aquesta segona part dels titulars sigui més producte d’un desig que no pas d’un intent d’engany.

La determinació d’aquest impost és complexa i cal estudiar-la cas per cas.

Per tal de fer comprensible el comentari, en farem una simplificació que, per altra banda, s’ajusta sensiblement a la realitat.

En primer lloc tenim la Base Imposable del immoble, és a dir el valor del pis o propietat sobre el que es calcula l’impost. En el proper pressupost aquest valor s’incrementa un 10%. És a dir: que si a un pis al 2014 se li assignava el valor A, al 2015 se li assignarà el valor 1.1 A.

Per calcular el que cada pis ha de pagar es multiplica la Base Imposable per un valor que, per cada pressupost, determina l’Ajuntament.

Al 2014 el tipus era del 0.98, i el que consta en el projecte de pressupost del 2015 és del 0.93.

Per tant, és cert que s’ha rebaixat el tipus, però com que el tipus es multiplica per la Base Imposable, resulta que hi ha un increment en la quantitat final que s'haurà de pagar

Seguint amb l’exemple anterior: pagament per un pis de valor A
- Al 2014. A x 0.98        = 0.98 A
- Al 2015. 1.1 A x 0.93 = 1.023 A.

També cal tenir en compte l’increment addicional que suposarà l’aplicació de la llei de mesures econòmiques 16/2013 que es sumarà a l’increment anterior.

Una altra cosa molt diferent són les disminucions per bonificació que el pressupost proposa per a determinats establiments i, sobretot, per als ports esportius. En aquest cas si que és cert que se’ls rebaixa la “urbana”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.