Vegueria del Penedès

CLAVAGUERAM

Quan plou en mullo els peus


Antonio Garcia Leal El Vendrell

20-11-2014 11:15

Eix. Antonio Garcia Leal

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Resulta paradoxal que en el municipi on vivim quan plou ens hàgim de preocupar de no mullar-nos el cap, portant amb nosaltres un paraigua, i tot i així fem el que fem és mullar-nos els peus.

Aquest va ser un dels descobriments que vaig fer quan vaig venir a viure al municipi allà pel març de 2006. De camí a casa, des de l'estació de tren, em va agafar un aiguat considerable, i jo, acostumat a les façanes de la meva Barcelona natal, tractava de pegar-me als edificis per protegir-me de la pluja sota el paraigua artificial en què es converteixen els balcons quan plou. Tanmateix, quan vaig voler adonar-me, l'aigua d'un pluvial m'havia deixat els peus calats. Davant d'això i passats uns dies, conversant amb gent de tota la vida de Vendrell, em van explicar que els pluvials donen al carrer per no saturar la xarxa clavegueres en cas de pluja, no fos cas que hi hagués una altra inundació com la del 2000.

Ara que ja porto uns anys establert al municipi, i que he après la lliçó, quan plou no m’apropo als edificis. D’aquesta manera, em pregunto si algú en algun moment no s'ha plantejat donar solució a aquest problema perquè, si bé em sembla del tot raonable que per no saturar el sistema de clavegueres per la pluja, els pluvials estiguin connectats al carrer, crec alguna cosa s'hauria de fer per a què quan plogui l'aigua de pluja no ens mulli els peus als ciutadans i ciutadanes del municipi. Per això, donada la meva vocació propositiva, crec que puc anunciar que jo posaré el meu granet de sorra per a què l'Ajuntament de Vendrell posi solució a mig i llarg termini a aquest problema en benefici tots el vendrellencs i vendrellenques (si és que el ajuntament vol tirar-la endavant).

Com a primera mesura proposaré que l’Ajuntament redacti una normativa tècnica, per les vivendes de nova construcció, que reguli que els pluvials han de ser connectats de manera que desaigüin a la calçada i que la normativa contempli els pluvials existents per tal de donar pautes per la seva connexió. La segona serà que l’Ajuntament redacti un pla de treball, a mig i llarg termini, per tal d’anar connectant els pluvials existents a través de plans de ocupacionals creats específicament. En tercer lloc, demanaré que es modifiqui l'ordenança 21, relativa a l'obertura de rases a la via pública, obligant a les empreses, que obrin el carrer allà on hi ha pluvials, a connectar la seva sortida a la calçada.

Finalment, m'agradaria fer menció en aquest article que, a vegades a ple sol i amb una calor abrasadora, per alguns pluvials del municipi l'aigua sabonosa de la galleda de fregar baixa pel carrer mullant-nos també els peus. Davant d'això l'única cosa que puc recordar als veïns i veïnes del nostre estimat municipi és que això és un problema de civisme i que convido a tots a reflexionar.

Antonio Garcia Leal
Coordinador local d’ ICV El Vendrell

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.