Vegueria del Penedès

INAUGURAT L'ANY 1839

Un concurs a Instagram tanca el 175è aniversari del cementiri de Vilafranca


Redacció Vilafranca del Penedès

20-11-2014 21:11

Així s’acaba un any de commemoració en que s’ha programat conferències, visites guiades, visites nocturnes, i activitats culturals al cementiri

EIX. Un concurs a Instagram tanca el 175è aniversari del cementiri de Vilafranca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Per continuar commemorant el 175è aniversari del cementiri de Vilafranca, i com a punt final d’aquest any d’activitats al cementiri, s'ha convocat un concurs a través de la xarxa INstagram. Aquest cop es convoca una acció on cada participant hi podrà participar de manera individual i en qualsevol de les hores d’obertura del cementiri. Així s’acaba un any de commemoració en que s’ha programat conferències, visites guiades, visites nocturnes, i activitats culturals al cementiri de Vilafranca.

El cementiri de Vilafranca va ser inaugurat el 1839, i des de llavors s’ha anat ampliant fins a adquirir el seu aspecte actual. Aquí hi ha enterrats personatges significatius de la història catalana i de Vilafranca com en Manel Milà i Fontanals, Eugeni d’Ors o Eduard Vidal i Valenciano. A més té construccions d’arquitectes com August Font, Santiago Güell o Leandre Albareda, i escultures d’Antoni Oms o Rafael Atxé. I entre el seu patrimoni vegetal especies com la Colletia cruciata. La seva visita permet fer una recorregut per la història de Vilafranca i el Penedès al llarg dels seus 175 anys de vida.

Aquesta activitat final és un concurs fotogràfic a través d’Instagram obert a tothom amb imatges del cementiri de Vilafranca, des de qualsevol de les vessants que s’han anat mostrant durant aquest any, ja sigui el patrimoni arquitectònic, vegetal, detalls difícils de detectar a primer cop d’ull, o la visió singular del qui pren la imatge.

El concurs finalitzarà el proper 23 d’abril del 2015, data de tancament de l’aniversari, i els premiats rebran obsequis relacionats amb el patrimoni de Vilafranca durant l’any de la capital cultural catalana del 2015.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.