Vegueria del Penedès

CIRC DEL COS

La ballarina i coreògrafa vilafranquina Aina Alegre es presenta a Cal Bolet


Redacció Vilafranca del Penedès

24-11-2014 18:01

'No se trata de un desnudo mitológico' s'inicia com una demostració gimnàstica, bascula cap a la posada en escena d’un “circ del cos”

EIX. No se trata de un desnudo mitológico

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest divendres 28 de novembre continua la temporada d’espectacles al teatre Cal Bolet amb No se trata de un desnudo mitológico, creada i interpretada per la vilafranquina afincada a París, Aina Alegre.  La funció serà a les 9 de la nit.

Des de fa anys Cal Bolet convida, en el marc del cicle Com a Casa, els artistes de Vilafranca que han marxat a altres ciutats o països per desenvolupar la seva carrera a presentar el seu treball al teatre municipal. És el cas de l’Aina Alegre, que des de 2007 resideix a França.

Nascuda el 1986, Aina Alegre és intèrpret i coreògrafa. Paral·lelament als estudis de Sociologia a la Universitat de Barcelona, segueix una formació de dansa i teatre. El 2007 entra a l’escola CNDC (Centre de Danse Contemporània d’Angers), a França. Des de 2009 col·labora com a intèrpret a diferents creacions com a ballarina i actriu de teatre i cinema.

Arrel de la creació d’una performance anomenada La Maja desnuda dice, Aina Alegre va anar estirant el fil d’aquella proposta fins arribar a la peça coreogràfica No se trata de un desnudo mitológico, presentada al Point Épéhmère de Paris, a l’Antic Teatre i al Festival Escena Contemporània del Poble Nou de Barcelona i als Plateaux de Paris.

No se trata de un desnudo mitológico s'inicia com una demostració gimnàstica, bascula cap a la posada en escena d’un “circ del cos” i esdevé l’exposició d’una crisi de l’auto representació: una performance.

Es tracta d’una vitrina de ?gures, postures reapropiades a partir d’un  treball de la potència física: la contracció muscular, la contorsió i el registre expressiu. És una successió d’estats físics, una submissió als propis excessos on paradoxalment es manifesta l’encarnació d’una força de “resistència”.

Per saber-ne més!

Després de l’espectacle tertúlia amb Aina Alegre.  Anirà acompanyada d’una copa de vi gentilesa de La Taverna de Vinseum i Finca Viladellops.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.