Vegueria del Penedès

AUTOINCULPACIÓ

L'Ajuntament de Vilafranca s'autoinculpa de la realització del 9N al municipi


Roger Vives Vilafranca del Penedès

26-11-2014 9:32

Eix. Vinseum

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Al mateix temps que el president de la Generalitat Artur Mas feia pública la seva proposta post-9N, l’Ajuntament de Vilafranca aprovava una moció en la que s’autoinculpa d’haver “participat activament en el procés participatiu del 9 de novembre” a la capital de l’Alt Penedès (on van votar 14.573 persones entre els tres instituts de la vila) i n’assumeix “la responsabilitat de les seves conseqüències” autodeclarant-se com a “coautors”. La declaració serà enviada en breu a la Fiscalia de Catalunya i a la Generalitat. Hi han votat a favor els nou regidors de CIU, els dos de la CUP, el d’ICV i el d’ERC. Per contra, els sis del PSC s’han abstingut i els dos del PP hi han votat en contra.

El regidor de cultura Raimon Gusi ha parlat en nom de l’equip de govern, assegurant que “el 9N va ser un gran esclat de civisme, democràcia i llibertat davant la declaració unilateral d’hostilitat de la Fiscalia General de l’Estat”, i seguint en aquesta línia ha afegit que “hem de continuar el procés amb la màxima unitat possible ciutadana i política”.

L’autoinculpació del consistori vilafranquí ha estat el punt més destacat, i amb diferència, d’una sessió ordinària de novembre molt intranscendent fins aquell moment.

Semblant a aquesta proposta, també hi ha hagut una moció de suport als querellats per la Fiscalia espanyola arran del propi 9N, presentada per l’equip de govern sociovergent i en la qual, a diferència de l’anterior, sí que ha comptat amb el suport del PSC.

Totes dues mocions han estat introduïdes a darrera hora en una sessió plenària en què s’ha aprovat donar suport a que la Fundació Vinseum faci una petició de subvenció al Ministeri de Foment per a realitzar la següent fase de les obres, valorades en uns 6 milions d’euros i per les quals els fons estatals podrien aportar-ne un 75% del total. En el cas que s’acceptés la sol·licitud, el consistori vilafranquí aportaria el 25% restant, amb partides que s’haurien d’incloure en els pressupostos dels anys 2016 i 2017: prop de 750.000 euros anuals sempre i quan no afectés a l’estabilitat econòmica municipal. Únicament la CUP s’ha abstingut, considerant que “és una declaració d’intencions sense projecte”.

Per altra banda, durant la sessió plenària també s’ha aprovat una moció de rebuig a les indemnitzacions del projecte Castor; i també la reelecció dels auditors de l’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca (Emavsa).

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.