Vegueria del Penedès

PLA TERRITORIAL GENERAL DE CATALUNYA

La Masia d'en Cabanyes acull l'inici de la redacció de la Pla Territorial del Penedès


Redacció Vilanova i la Geltrú

27-11-2014 18:16

Els plans territorials fixen determinacions per al sistema d’espais oberts, d’assentaments i d’infraestructures de mobilitat

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Ahir al vespre es va celebrar la reunió constitutiva del grup de treball encarregat de contribuir a la formulació del Pla Territorial del Penedès, que redactarà el Departament de Territori i Sostenibilitat durant els propers mesos. La reunió va estar presidida pel Director General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra Monté i va comptar amb la participació de la consellera d’ordenació territorial i habitatge, Iolanda Sánchez.

Aquest grup de treball està format per representats de l’administració de la Generalitat i de les administracions locals de les comarques de l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf. Durant les properes setmanes el grup treballarà amb l’equip redactor en l’elaboració d’aquest document per a l’àmbit del Penedès que finalment ha quedat delimitat, després del procés de consulta amb els ens locals.

Aquesta figura de planejament emana directament del Pla territorial General de Catalunya (PTGC) i estableix el model territorial de l’àmbit que correspongui, amb un horitzó temporal d’entre quinze i vint anys. Així, els plans territorials fixen determinacions per al sistema d’espais oberts, d’assentaments i d’infraestructures de mobilitat.

Entre els anys 2006 i 2010 es van aprovar els plans territorials de l’Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona, Comarques Centrals, Comarques Gironines, Àmbit Metropolità de Barcelona, Ponent (Terres de Lleida) i Terres de l’Ebre. A aquests documents s’afegirà properament el corresponent al Penedès.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.