Vegueria del Penedès

ENQUESTA ENTRE USUSARIS

Les famílies puntuen amb un 9 sobre 10 les llars d'infants municipals de Vilafranca


Redacció Vilafranca del Penedès

09-12-2014 19:09

El cost mitjà d’una plaça a les llars d’infants de Vilafranca és inferior a la mitjana, fet que denota una gestió eficient dels recursos

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Un any més el Cercle de comparació intermunicipal d’escoles bressol referit a l’any 2013 de la Diputació de Barcelona en què participen diversos municipis de la demarcació, ofereixen unes dades molt favorables sobre les llars municipals d’infants de Vilafranca, en la majoria dels ítems.

Les dades al voltant de l’oferta són de les més destacades. Hi ha un percentatge molt alt de places municipals sobre el total de places que s’ofereixen a la població (82,8%), mentre que la mitjana dels altres municipis és del 44%. Un percentatge relativament elevat del total d’infants de 0 a 3 anys de Vilafranca són alumnes de les llars municipals d’infants (24,3%). La mitjana del cercle comparatiu és del 15,2%. Segons ha explicat el regidor d’ensenyament, Joan Manel Montfort, “s’observa una bona correspondència entre el nombre de pre-inscripcions i la quantitat de places vacants, que ens indica l’amplitud de l’oferta del nostre Ajuntament (1,2 sol·licituds per cada plaça vacant, mentre la mitjana és d’1,4)”.

Pel que fa als usuaris, és remarcable que el percentatge d’alumnes de les llars vilafranquines que reben ajuts és molt elevat (77,3%, per un 25,8% de mitjana del cercle comparatiu) com a conseqüència de la tarifació social que s’ha aplicat sempre a les llars. Hi ha un percentatge important d’infants de nacionalitat estrangera que assisteixen a les llars (13%, per un 6,2% de mitjana dels altres municipis). El regidor Montfort s’ha mostrat molt satisfet, “ja que el conjunt dels resultats és molt positiu. És destacable que la percepció que en tenen les famílies és molt bona i li atorguen una puntuació global lleugerament per damunt de la mitjana (9 sobre 10), un 8,7 de mitjana el cercle”.

Pel que fa als recursos humans, els indicadors són molt positius en termes generals, tant pel que fa al nivell salarial (per sobre de la mitjana dels ajuntaments participants) “i un nivell d’absentisme laboral inferior a l’1%, quan la mitjana és del 5,3%, destacant la gran professionalitat del personal de les llars que fan una molt bona feina.”

Pel que fa a les xifres econòmiques, el pes dels costos de les llars d’infants en el pressupost municipal és sensiblement superior a la mitjana (39,6%), per un 27,9% de mitjana de la resta de municipis, “derivat això, més de l’alt nombre de places públiques existents que no pas del cost de cadascuna de les places”.

Finalment, cal destacar el cost mitjà d’una plaça a les llars d’infants de Vilafranca és inferior a la mitjana (4.265€, per 5.397€ de la mitjana del cercle), “fet que denota una gestió eficient dels recursos”. Del conjunt d’ingressos, l’aportació econòmica de l’Ajuntament és superior a la mitjana (65,6%, mentre a la resta d’ajuntament comparats hi aporten un 50,7%). En canvi, l’aportació dels usuaris continua sent sensiblement inferior a la mitjana (27,2%, un 39,9% de mitjana dels ajuntaments comparats).

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.