PUBLICITAT
FIRA DEL GALL
11-12-2014 19:14
Des d’avui, la plaça de la Vila i el carrers General Prim i Hermenegild Clascar marcaran un punt d’atracció decoratiu en el marc de la Fira del Gall. Enguany, un total de 44 gallines i galls negres decoraran diversos espais i edificis, dibuixant un dels recorreguts que donen accés a la Fira. Aquesta iniciativa és una de les novetats de la Fira del Gall 2014, amb l’objectiu de fer-la més visual i potenciar la seva imatge. El disseny dels galls i gallines ha estat obra de l’escola municipal d’art Arsenal, estan fets amb porexpan, i les mides són 1,20x 1,50cm.
La Fira del Gall de Vilafranca celebra 350 anys
Fa uns dies, l'Ajuntament presentava la propera edició de la Fira del Gall de Vilafranca, que tindrà lloc el cap de setmana del 20 i 21 de desembre. La fira commemora aquest any el seu 350 aniversari, una trajectòria centenària que la consolida com un referent i exemple a seguir. L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, destacava l'arrel tradicional d'aquest certamen i convidava vilafranquins i penedesencs a participar-hi, “perquè nosaltres som els primers que hem de creure en el que tenim, per mantenir un Penedès verd i amb viabilitat econòmica. Així que disfrutem de la fira i tot el que ens ofereix”.
La Fira del Gall continua mantenint l'essència amb que va néixer el 1664, gràcies al Mercat d'Aviram de Pagès, però ha seguit una evolució d'adaptació als temps, que la fa atractiva també per l'oferta gastronòmica, enoturística i cultural que l'envolta. La regidora Dolors Rius va assenyalar les principals novetats d'aquest any, en que la pregonera serà Mònica Usart, meteoròloga de RAC1. Destaca l'estrena d'un nou anunci televisiu; un estand propi per promocionar la raça del Gall Negre del Penedès, a punt d'obtenir el reconeixement d'Indicació Geogràfica Protegida; la nova oferta d'enoactivitats amb tallers per al públic familiar, o les accions solidàries que s'han programat (tallers de receptes de cuina de Nadal a benefici de Creu Roja i tastos i maridatges de vins de la DO Penedès amb la Marató de TV3).
La Mostra de Cuina d'Aviram celebra 30 anys de participació a la Fira del Gall amb l'edició del llibre El Gall Negre del Penedès en 67 receptes, editat per l'Ajuntament. El preu de venda serà de 4 euros i la recaptació serà donada al banc d'aliments Rebost Solidari de Vilafranca.
A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.
Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.
Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT