Vegueria del Penedès

MIG CENTENAR D'ACTUACIONS

El govern de Vilanova aprova les millores al Parc de Ribes Roges


Redacció Vilanova i la Geltrú

16-12-2014 16:03

L'arranjament del parc s'iniciarà la setmana vinent mentre que ja s'està treballant per fer més accessible als vianants el tram de la rambla de la Pau a l'estació de rodalies

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú destinarà més de 800.000 euros a una cinquantena d'intervencions i accions de manteniment i millora a la ciutat. L'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras ho ha explicat coincidint amb l'aprovació per part de la Junta de Govern Local de l'adjudicació de diferents treballs d'arranjament que es realitzaran a partir de la setmana vinent al Parc de Ribes Roges.

L'alcaldessa de la ciutat ha afirmat que "les actuacions que finalitzaran al voltant de Carnaval es faran arreu de VNG i bona part surten del programa de visites de l'alcaldessa als barris". Neus Lloveras ha destacat que les millores es realitzen utilitzant al màxim "recursos propis" i mitjançant subvencions, majoritàriament de la Diputació de Barcelona i també de la Generalitat de Catalunya

Dels més de 800.000 euros que es destinen al conjunt de la ciutat, el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, ha destacat els 180.000 euros que es destinaran al parc de Ribes Roges on s'hi faran, a partir de la setmana viinent, diverses actuacions de millora. El regidor Giribet ha dit que "no s'ha fet cap intervenció en 30 anys i pensem que cal prioritzar la façana marítima per tal de fer-la atractiva i dinamitzar econòmicament la ciutat".

En aquest espai s'hi faran treballs d'arranjament dels acabats; millores en l'accessibilitat i substitució dels bancs. També s'intervindrà sobre l'enllumenat amb una actuació qualificada pel regidor d'Obres com a "important" ja que la instal·lació de nous fanals suposarà "un estalvi energètic del 50% i millorarà la qualitat de la llum en un 40%". A més també hi haurà millores en la jardineria i es col·locaran nous jocs infantils de fusta i d'altres temàtics de la il·lustradora Pilarín Bayés sobre el conte d'en Patufet. Així mateix, Joan Giribet ha explicat que es revestiran amb fusta els mòduls prefabricats que hi ha a la sorra, amb l'objectiu que el conjunt d'aquestes actuacions "donin una nova imatge al parc". A més, també es preveu millorar la zona del parc del Trenet de Ribes Roges i reparar el voladiu de l'Oficina de Turisme que hi ha a l'entrada del Parc.

Les millores al barri de Mar es completen amb les actuacions en l'enllumenat de la rambla de Lluís Companys; la col·locació de proteccions al carril bici del passeig Marítim; la col·locació de fustes de protecció a la zona de jocs infantils de la plaça dels Boleranys i la neteja del solar del carrer d'Alexandre de Cabanyes.

A banda també es destinen 120.000 euros a diverses actuacions d'asfaltat dels carrers de VNG. Joan Giribet ha explicat que ja "s'han iniciat els treballs als carrer del Forn de Vidre i d'Albert Virella i Bloda, antic carrer del Marquès del Duero, amb l'objectiu d'ampliar les zones de vianants i fer més accessible aquest eix" des de la rambla de la Pau fins a l'estació de rodalies.

Quant a les intervencions als barris de la ciutat, el regidor d'Urbanisme ha destacat que s'hi dediquen un total de 200.000 euros per tal de dur a terme actuacions que són fruit de les demandes de la ciutadania a través del programa 'l'Alcaldessa als barris'. Entre les millores hi ha la intervenció que es farà a la cruïlla situada a la confluència dels carrers d'Albert Salvany amb el Raval de Santa Magdalena, amb l'objectiu de reduir la velocitat del trànsit rodat i afavorir el flux de vianants sobretot dels alumnes i usuaris de l'institut Joaquim Mir. A mes, també s'intervé en la millora de les voreres, l'enllumenat, la reposició d'arbrat i mobiliari urbà de gairebé tots els barris de VNG.

Finalment, Joan Giribet ha destacat els 100.000 euros que es destinen a completar l'anella del carril bici a Vilanova i la Geltrú les intervencions de millora als equipaments municipals, que sumen una inversió de 180.000 euros, dels quals 50.000 es dediquen a reforçar l'estructura del pavelló de les Casernes. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.