DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

FIRA DEL GALL

Més de 50.000 persones han visitat Vilafranca aquest cap de setmana de Fira del Gall


Redacció Vilafranca del Penedès

23-12-2014 11:04

La procedència del públic de la Fira del Gall 2014 és majoritàriament local, però destaca un 22% de públic que l’ha visitada per primer cop

Ajuntament de Vilafranca. Més de 50.000 persones han visitat Vilafranca aquest cap de setmana de Fira del Gall

La Fira del Gall de Vilafranca del Penedès s’ha convertit en l’esdeveniment central d’aquest cap de setmana, en que la capital penedesenca ha rebut a l’entorn dels 50.000 visitants. La primera valoració oficial és molt positiva, ja que mantenir o incrementar lleugerament els resultats d’una Fira, en aquests moments difícils i complicats, és la millor valoració que se’n pot fer.

Segons les primeres dades analitzades, la procedència del públic és majoritàriament local: un 38% del públic és vilafranquí. La presència del públic comarcal és del 15%, seguit del públic procedent del Baix Llobregat i el Barcelonès, un 8% cadascun.

La regidora de Comerç i Turisme, Dolors Rius, ha destacat “la visita d’un 22% de públic novell, que assistien per primera vegada a la Fira del Gall, consolidant així la capacitat d’atracció de la convocatòria per al públic nou”. D’altra banda, destaca el percentatge de persones altament fidelitzades (amb més de deu anys d’assistència) que representa un 35% del total.

Dolors Rius ha afirmat que “la Fira del Gall de Vilafranca és molt ben valorada pel públic assistent, amb una valoració mitjana de 9,1, en una escala de l’1 al 10”.

La Fira del Gall 2014 en xifres

· Exhaurides les 390 peces de Gall Negre sacrificat que es van posar a la venda.
· 13.700 racions venudes a la Mostra de Cuina d’Aviram.
· 4.500 degustacions de vi servides a la Mostra de Vins de la carpa gastronòmica i 5.700 degustacions al Superceller.
· 587 persones han utilitzat el Trenet de la Fira, un 9% més que l’any passat.
· 1.000 exemplars venuts del llibre ‘El Gall Negre del Penedès en 67 receptes’.

Destaca la valoració de l’Associació de criadors de la Raça de la Gallina Penedesenca, en el sentit que el Gal Negre del Penedès és cada vegada més apreciat i valorat per al consumidor.  A la Mostra de Cuina, el Gall Negre va ser també el protagonista, essent dels primers plats que es van exhaurir.

Pel que fa a les activitats de la Sala de Tast del Superceller, van tenir molt bona acollida de públic, destacant el tast amb música en viu d’Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien i el tast de Dolços Penedès.

Vilafranca ha estat plena de gom a gom aquest dos dies de la Fira, i la gran quantitat d’activitats turístiques programades han fet que els visitants també hagin pres contacte amb el territori. Els cellers que han fet propostes especials per a la Fira del Gall han tingut un gran èxit i la nova activitat a Cudié Al Gall negre li agraden les Catànies... i a tu? ha atret 1.700 persones que van gaudir de la visita.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.