PUBLICITAT
JORNADA DE FORMACIÓ
20-01-2015 10:05
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.
Gerard Ibáñez i Zuhaitz Buenaventura, director i coreògraf respectivament del grup vocal DeuDeVeu, van ser els convidats d’una nova edició de la “Jornada de la Laroc”, un taller formatiu anual que organitza la Coral Laroc de Vilafranca del Penedès amb l’objectiu d’evolucionar, aprendre, descobrir noves tendències i formar-se musicalment. DeuDeVeu va ser el grup vocal guanyador de la primera edició del programa de TV3 “Oh Happy Day”.
El taller va tenir lloc a les Caves Vilarnau, de Sant Sadurní d’Anoia, ahir diumenge dia 18 de gener. La jornada de formació amb els membres de la popular coral DeuDeVeu va començar de bon matí i va comptar amb diverses activitats. Inicialment es va debatre la importància del món coral, tenint en compte la connexió amb el públic, les dinàmiques de grup, la qualitat musical i les noves tendències artístiques.
esprés dels escalfaments de veu, Zuhaitz Buenaventura va dissenyar i assajar amb la Laroc una coreografia pròpia per a una peça del repertori actual de la coral vilafranquina, potenciant visualment les seves dinàmiques i l’expressivitat de l’obra exaltades pels coneixements de Gerard Ibáñez. Així doncs, van acabar de donar forma a la peça amb una coreografia i caràcter en línia amb les tendències que combinen el teatre musical i el món coral.
La coral vilafranquina també va treballar la peça Will I, una de les cançons que el grup DeuDeVeu va cantar a televisió. Aquesta peça va servir també, amb l’ajuda del director Gerard Ibáñez, perquè els membres de la Coral Laroc experimentessin amb les seves dots teatrals, interpretant aquesta peça dramàtica amb les emocions a flor de pell.
Pel director de la coral Laroc, Argemí Curto, “la jornada ens ha permès posar les bases per seguir treballant en la línia impulsada per la Laroc de concebre els concerts de cant coral com un espectacle audiovisual, combinant la qualitat musical amb moviments escenogràfics, suport audiovisual i transmissió d’un missatge musical i artístic com un tot”.
Pel president de la Laroc, Albert Tort, “la coral té com a prioritat destacada des de fa anys fer possible un treball que vagi més enllà dels assajos regulars, comptant amb persones de reconegut prestigi i implicades amb la innovació coral”. Tort afegeix que “aquestes experiències són de gran valor per a la Laroc i responen a la voluntat compartida dels cantaires de posar especial èmfasi en la formació i en el descobriment de noves experiències que, després, es puguin traslladar amb caràcter propi a les persones que ens escolten”.
Finalment, el taller va concloure amb la demostració dels coneixements treballats amb familiars i amics, que es van unir a les dues del migdia per fer una ruta guiada per les caves Vilarnau i un dinar amb els protagonistes del taller, amb qui es van compartir reflexions i voluntat de seguir col•laborant.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT