Vegueria del Penedès

FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA FANTÀSTIC

Arrenca una nova edició de Phonetastic Sitges Mobile Film


Redacció Sitges

21-01-2015 18:12

El festival busca curtmetratges amb una durada màxima de 15 minuts, rodats amb un Smartphone o tauleta, i que narrin histories dins del gènere fantàstic

Festival Cinema Sitges. Alfonso Garcia i Vincent Blonde, director i guionista de "Sector Zero4", el curtmetratge guanyador del 2014

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El festival de curtmetratges rodats amb telèfons mòbils i tauletes, el Phonetastic Sitges Mobile Film Festival, junt amb el Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, han anunciat que ja es poden presentar curtmetratges per a la seva nova edició de 2015. Tots els que vulguin participar ho podran fer de forma gratuïta enviant els seus curtmetratges a través del seu web (www.phonetasticfestival.com) des d’avui i fins l’1 de setembre de 2015.

El festival busca curtmetratges amb una durada màxima de 15 minuts, rodats amb un Smartphone o tauleta, i que narrin histories dins del gènere fantàstic: horror, ciència, ficció, fantasia, misteri, suspens o arts marcials. Els guanyadors de les dues categories principals, Millor Pel·lícula i Premi del Públic, es donaran a conèixer en la gala de clausura del Festival de Sitges, dissabte 17 d’octubre de 2015.

Des de l’anterior edició, els curtmetratges presentats a Phonetastic i que entrin a competició podran ser seleccionats, a més, per a competir pel premi al “Millor Curtmetratge de la Secció Oficial Fantàstic” i al premi al “Millor curtmetratge d’Animació”, ambdós premis del Festival de Sitges. En cas de ser guanyador, el curt entraria automàticament en consideració pel comitè de selecció dels Oscars® ja que el Festival de Sitges va ser declarat l’any 2013 com a “Festival Qualificat” per l’Acadèmia de les Ciències i les Arts Cinematogràfices® de Hollywood.

El festival online va néixer l’any 2013 de la mà del Festival de Sitges i de la Mobile World Capital per a la comunitat global interessada en el cinema i la mobilitat, i per a donar la oportunitat a cineastes amb pocs recursos econòmics que vulguin crear històries. Durant la seva segona edició va augmentar en un 100% el nombre de pel·lícules a competició, i compten amb el recolzament de noms importants del món del cinema com Elijah Wood, Antonio Banderas, Álex de la Iglesia, Park Chan-wook, Takashi Miike i Eli Roth, entre molts d’altres.

Creat per Phonetastic S.L., el Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i la Mobile World per a la comunitat global interessada en el cinema i la mobilitat, Phonetastic és molt més que un certamen cinematogràfic on-line. Aquest inclou:

-Classes magistrals de grans talents i estrelles.
-Tallers i tutorials produïts pels millors experts sobre com utilitzar les apps més innovadores i adequades per a rodar les teves pròpies pel·lícules.

Phonetastic és així mateix una xarxa social, plataforma de notícies i continguts, constantment actualitzada i en permanent interacció amb els seus seguidors. A més de ser una secció paral·lela a la programació del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, el mes d’octubre el festival allotjarà la cerimònia del lliurament dels premis Phonetastic en les diferents categories.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.