Vegueria del Penedès

POLÍTICA MUNICIPAL

Informes tècnics posen de manifest irregularitats en la gestió del Govern de Rosa Huguet


PSC-ICV Canyelles Canyelles

18-02-2015 9:20

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

En les darreres setmanes, i després de insistents reclamacions, els grups del PSC e ICV de Canyelles, hem rebut diversos informes desfavorables a propostes i/o resolucions de l’equip de govern emesos pel Secretari-Interventor i la Vice-Secretària de l’Ajuntament de Canyelles. Tots ells fan referència a irregularitats de diversa índole en la gestió de l’Ajuntament. Cal recordar que aquests tècnics són els que tenen la funció de garantir que les actuacions de l’Ajuntament es desenvolupen ajustant-se a la legalitat vigent i fiscalitzar els comptes municipals per a un bon ús dels fons públics.

Els grups de l’oposició portem més de tres anys advertint i denunciant que a l’Ajuntament de Canyelles hi ha coses que no s’estan fent bé des del marc legal subjecte als ajuntaments i amb la lectura d’aquests informes ens refermem en les nostres crítiques i ens corrobora, amb dades concretes, sobre allò que ja havíem advertit en els Plens municipals i que per part de l’alcaldessa i el govern de CiU n’han fet cas omís.

Aquests informes indiquen:

- Que l’Ajuntament ha tirat endavant contractacions d’obres i serveis sense disposar del preceptiu pressupost.
- Que s’han fet contractacions a dit sense convocatòries públiques.
- Que hi ha pagaments sense justificar.
- Que sota la figura del voluntariat s’amaguen contractacions irregulars.
- Que hi ha un tracte de favor envers a certes entitats.
- Que es desconeixen els costos reals d’algunes activitats, com per exemple les fires.
- Que persones alienes a l’Ajuntament utilitzen les dependències municipals
- Que els acords que existeixen amb el projecte Artífex són poc transparents.

Tot plegat es produeix en un context econòmic en el qual el secretari – interventor ha posat l’èmfasi en els seus informes que l’Ajuntament de Canyelles pot estar en risc de traspassar la línia de la estabilitat pressupostaria i per tant portar a l’Ajuntament a una situació d’intervenció per part de les administracions superiors i haver de fer un pla d’ajustament pressupostari que necessàriament repercutirà en els serveis a la ciutadania i la més que probable increment dels rebuts fiscals.

La rèplica del govern de CiU, amb l’aquiescència i el silenci còmplice del seus socis del PP, és el desconeixement dels procediments que cal aplicar.

Resulta poc creïble que la Sra. Huguet, que porta  anys com a regidora i 4 com a alcaldessa al·legui no saber, a aquestes alçades, que la transparència i el respecte a les normatives haurien de primar quant s’està intervenint en una institució pública.

Davant d’aquests fets, i per la responsabilitat que tenim com a representants públics, hem fet arribar els informes als serveis jurídics perquè determinin si es precís trametre’ls a les instàncies pertinents de control jurídic i financer superiors, per tal que dictaminin les presumptes responsabilitats que el govern de CiU hagi comés.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.