Vegueria del Penedès

CONCORREGUDA CONVOCATÒRIA

Àmplia participació al taller de lecto-escriptura i cultura catalana per a immigrants a l'Arboç


Redacció L'Arboç

18-02-2015 11:15

La finalitat d’aquesta iniciativa es crear un espai d’aprenentatge per a la població d’origen estranger que no ha rebut formació al seu país d’origen

M. Morgado. : Joan Sans va presidir la presentació del projecte “Aprenent en la societat d’ acollida”

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El passat divendres 13 de febrer a les 9:30 h del matí es va presentar a l’Auditori Municipal de l’Arboç el projecte “Aprenent en la societat d’ acollida”. L’acte, presidit per l’alcalde de l’Arboç, Joan Sans, va representar un gran èxit de convocatòria i l’Auditori arbocenc es va quedar petit amb les més de setanta persones que van assistir-hi.

La finalitat d’aquesta iniciativa es crear un espai d’aprenentatge lecto - escriptor per la població d’origen estranger que no ha rebut formació al seu país d’origen, que porten entre 5 i 10 anys al país d’acollida, i no han desenvolupat les habilitats comunicatives necessàries per establir unes relacions socials completament autònomes.

Aquest projecte es plasmarà en la realització d’un taller de “Lecto - escriptura i Cultura Catalana” on ja s’han inscrit més de 60 persones. Inicialment es crearan dos grups de persones de diferents procedències, residents al municipi de l’Arboç, sense formació o amb pocs anys d’escolarització al seu país d’origen, i que no hagin desenvolupat les habilitats comunicatives en cap dels idiomes d' acollida.

A través d’aquest taller es contribuirà a millorar el coneixement oral i escrit de la llengua, així com la cultura, l’entorn legal, costums i tradicions de la nostra societat. Aquesta acció va destinada a pal·liar el risc d’exclusió social del col·lectiu de persones immigrants? afavorir el seu desenvolupament personal i social i potenciar la seva contribució a l’economia del territori i a l’enriquiment cultural.

Tant el projecte “Aprenent en la societat d’ acollida” i com el taller de “Lecto - escriptura i Cultura Catalana” son iniciatives impulsades per la Regidoria de Serveis Socials, Benestar i Família de l’Ajuntament de l’Arboç amb el suport del Consell Comarcal del Baix Penedès i el finançament del Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya, del qual el municipi de l’Arboç n’és beneficiari.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.