Vegueria del Penedès

FLASH

Un jutge barceloní processa l'imam de Fuengirola pel seu llibre on incita a maltractar les dones


EL PUNT

25-04-2003 7:27

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!


Un jutge de Barcelona ha processat l'imam de Fuengirola, Muhammad Kamal Mostafà, per haver incitat a pegar a les dones a través del seu llibre Las mujeres en el islam. El jutge li imputa un presumpte delicte comprès en l'article 510 del Codi Penal que castiga amb penes d'1 a 3 anys de presó els qui provoquin o incitin a la discriminació, l'odi o la violència per motius de gènere o orientació sexual, entre d'altres. L'acusació popular, exercida per un centenar d'entitats feministes, assenyala que l'obra del líder religiós és un al·legat de la violència, ja que aconsella que els cops a les dones «s'administrin en unes parts concretes del cos, com els peus i les mans, i que s'utilitzi una vara no gaire gruixuda; és a dir, ha de ser fina i lleugera perquè no deixi cicatrius o hematomes». La polèmica, però, no s'atura aquí, ja que en un altre paràgraf s'afegeix que «els cops no han de ser forts ni durs, perquè la finalitat és fer patir psicològicament i no humiliar i maltractar físicament». En una declaració davant del jutge, l'imam va negar que aquestes afirmacions siguin consells per a l'home modern de com maltractar les seves dones, i va justificar l'obra dient que és «avantguardista» i que «pretén endolcir l'Alcorà». Diverses entitats islàmiques van emetre un informe al jutge, on afirmen que tant l'Alcorà com altres textos sagrats condemnen expressament els maltractaments.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.