Vegueria del Penedès

SALUT

Xocolata, plaer nutritiu


Redacció Vilanova i la Geltrú

06-04-2015 9:13

Diversos estudis demostren que el consum de xocolata negra redueix de manera significativa el colesterol

EIX. Xocolata, plaer nutritiu

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La xocolata és un aliment que es consumeix no tan sols per ser una bona font d’energia, pel contingut en fibra i en hidrats de carboni, sinó per ser una font de plaer gustatiu.

La xocolata ha estat estigmatizada en el sentit de ser considerada un aliment poc recomanable per la salut atès la gran quantitat de calories que aporta.

Però en els últims anys han sortit a la llum diversos articles científics que lloen el seu consum.

Diversos estudis demostren que el consum de xocolata negra redueix de manera significativa el colesterol. A més, la xocolata conté un cert tipus d’antioxidant, els polifenols.

Recordem que els antioxidants tenen un efecte de combatre els radicals lliures i, consegüentment, els efectes derivats de l’envelliment.

El que no podem negar és que la xocolata és un aliment molt energètic. En qualsevol cas, la xocolata negra, amb més contingut en cacau i menys greix i menys sucrets afegits, és la més recomanable nutricionalment parlant i conté menys calories, per exemple, que la xocolata blanca o la xocolata amb llet.

En una dieta equilibrada, una quantitat màxima de consum de xocolata estaria sobre els 20 grams, millor si és xocolata negra. Cal tenir en compte que per 100 grams de xocolata, les calories aportades estan sobre les 500.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.