Vegueria del Penedès

MOTIUS DEL VI I LA VINYA

Vilafranca cedirà rotondes a cellers i caves per tal que les redecorin


Redacció Vilafranca del Penedès

04-05-2015 16:20

Pere Regull: 'Volem que les rotondes d'entrada a Vilafranca ressaltin el caràcter vitivinícola de la ciutat'

Ajuntament de Vilafranca. L’Ajuntament cedirà algunes rotondes a cellers i caves de la vila per tal que les decorin amb motius lligats al món del vi

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat dels regidors d’Urbanisme, Josep M. Martí, de Comerç i Turisme, M. Dolors Rius, i de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, ha presentat aquest migdia el projecte per cedir determinades rotondes d’entrada a la Vila a cellers i caves amb seu a Vilafranca per tal que les decorin amb motius vitivinícoles. Regull explicava que, a banda de millorar l’entorn urbà com places i carrers per fer una ciutat atractiva, “calia que Vilafranca fes un pas per reforçar el caràcter vitivinícola que és el seu principal tret identitari. Volem que les rotondes d’entrada a Vilafranca ressaltin el caràcter vitivinícola de la ciutat. Qui entri a Vilafranca ha de respirar el món del vi”. L’Alcalde ha comentat que es va contactar amb tots els cellers i caves de Vilafranca i se’ls va posar sobre la taula el mapa de rotondes que caldria arranjar. “La idea és cedir una rotonda a cada empresa per tal que es faci càrrec de tematitzar-la amb una decoració relativa al món del vi. La rotonda podrà tenir publicitat de l’empresa, sempre que segueixi uns paràmetres de discreció i propocionalitat”, ha dit Regull.

Pel regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, aquesta és una iniciativa més per posicionar Vilafranca com a capital del vi al costat dels premis Vinari, l’escola professional d’enoturisme o l’escola de negocis del vi. Montfort explicava que hi ha unes bases redactades, però s’ha deixat força llibertat perquè tots els cellers i caves hi puguin participar. L’escola municipal d’art Arsenal serà l’encarregada de vetllar per la coherència i la coordinació dels projectes que es presentin. El projecte, segons Montfort, pot quedar definit aquest estiu.

El regidor d’Urbanisme, Josep M. Martí, ha comentat que “de moment hem seleccionat 8 rotondes d’un total de 27 en un primer pas del procés per començar a treballar el projecte. La de entrada a Vilafranca per l’avinguda de Barcelona (Esclat) se la queda l’Ajuntament per personalitzar-la”.

Per la seva banda la regidora de Comerç i Turisme, M. Dolors Rius, qualificava el projecte com a “pioner perquè no coneixem altres experiències de col.laboració público-privada d’aquest tipus en rotondes”. Rius recordava que el Pla Estratègic d’Enoturisme ja proposava iniciatives de tematització de la ciutat, per tal que esdevingui “destinació turística de qualitat”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.