Vegueria del Penedès

AGÈNCIA CATALANA DE L'AIGUA

Es liciten les obres destinades a millorar el desguàs de la presa de Foix


Redacció Castellet i la Gornal

08-05-2015 11:53

Els treballs permetran millorar el funcionament de l’òrgan de desguàs preferent de la presa, tant per a derivar cabals de reg com per a la gestió d’eventuals reduccions de nivell

Generalitat de Catalunya. La presa del pantà del Foix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat a licitació aquesta setmana les obres destinades a millorar el funcionament i l’operativitat dels òrgans de desguàs (comportes i mecanismes per alliberar l’aigua retinguda) de la presa de Foix, a l’Alt Penedès. Els treballs, per tant, permetran millorar el funcionament de l’òrgan de desguàs profund preferent de la presa, tant per a la correcta derivació d’aigua de reg com per a poder dur a terme una maniobra òptima de desembassament que pogués tenir per objectiu una rebaixa del nivell d’aigua per atendre a motius diversos.

El pressupost de licitació és de 418.107 euros (IVA no inclòs) i el termini per presentar les ofertes finalitza el 8 de juny. Un cop adjudicat i formalitzat el contracte es disposarà d’un termini de 3 mesos per executar les obres.

La presa de Foix s’encarrega de regular volums per a la dotació de cabals de reg. Tot i no haver format part de les motivacions inicials de la construcció d’aquesta obra hidràulica, de forma indirecta la presa i l’embassament participen en la laminació d’avingudes mitjançant la reducció i retard de cabals punta que es traslladen aigua avall. La regulació de volums es gestiona a través d’una captació composada d’una conducció amb dues vàlvules de seccionament (una de seguretat i l’altra de regulació). L’òrgan de desguàs objecte de les actuacions a executar és el que ha de permetre rebaixar el nivell de l’embassament davant de qualsevol situació que ho requereixi.

Per tant, el projecte que es posa a licitació proposa captar l’aigua des d’un altre punt, modificar la ubicació de la vàlvula de regulació que permetrà  l’evacuació de cabals majors als actuals i implementar una vàlvula que permetrà servir amb millors garanties els cabals per a reg. Les obres preveuen instal·lar els elements necessaris per a la gestió del sistema resultant mitjançant telecontrol.

Aquests treballs també serviran per substituir la reixa actual que hi ha aigua amunt de la presa, per evitar que els peixos puguin entrar a la captació.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.