Vegueria del Penedès

ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Calafell en Comú proposa sancionar els habitatges buits d'entitats financeres


Redacció Calafell

12-05-2015 17:04

Serà una de les mesures que es desenvoluparan en una futura Oficina Local d’Habitatge de Calafell, juntament amb una Borsa de Lloguer o un Servei

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Calafell en Comú s'ha compromés a sancionar les entitats financeres que tinguin en el seu poder pisos que portin més de dos anys buits si arriben a l'alcaldia del municipi. Les sancions podran arribar a 250.000 euros en tenir la consideració d’infracció molt greu d’acord amb el que estipula la Llei pel dret a l’habitatge.

Aquesta mesura es complementarà amb una detecció de pisos buits per tot el municipi, i que afectaria tots els habitatges plurifamiliars considerats desocupats a partir d’un any. En cap cas, però, els propietaris particulars d’immobles no estarien subjectes a sanció, si no que serien convidats a posar el seu habitatge en una Borsa de Lloguer municipal amb totes les garanties.

Les entitats financeres també tindrien la possibilitat de mobilitzar els seus pisos a través de la Borsa, i només en cas de no posar l’habitatge buit detectat en circulació de cap manera, s’obriria l’expedient sancionador.

Una nova Oficina Local d’Habitatge a Calafell

El punt anterior està emmarcat dins d’una de les propostes més rellevants de Calafell en Comú, i que ja va ser avançada a finals de febrer: la creació d’una Oficina Local d'Habitatge. Aquesta oficina aportaria, entre d’altres, el servei de tramitació d’ajuts per lloguer i rehabilitació, una borsa de mediació de lloguer on els propietaris posin a disposició, un servei d’intermediació hipotecària, on les famílies que detectin que tenen problemes en el pagament de la hipoteca puguin disposar d’un assessorament i una mediació pública amb el banc, un accés proper al Registre de sol·licitants d’habitatge públic i assessorament i informació.

La seva posada en marxa podria ser gradual, començant pels serveis de més urgència i necessitat. El cost estimat anual d'aquesta Oficina suposaria escassament un 0,4%-0,5% del pressupost del municipi, proporcionant un valor immediat i de qualitat als ciutadans.

Actualment, els ciutadans de Calafell disposen només del Servei d’Habitatge que facilita el Consell Comarcal del Baix Penedès al Vendrell, a totes llums insuficient. Per a la candidatura, "una Oficina d’habitatge al nostre municipi, no només s’aproparan les gestions i serveis disponibles, si no que es fomentarà aquest servei, actualment desconegut per a molts calafellencs i calafellenques. Per exemple, a l’oficina comarcal, entre 2012 i 2013, es van inscriure al Registre de Sol·licitants d’Habitatge de Protecció Oficial fins a 350 persones del Vendrell, mentre que de Calafell només en van ser 54".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.