Vegueria del Penedès

ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Més d'un centenar de persones omplen l'Escorxador a l'acte final de campanya de la CUP-PC-Capgirem Sitges


Redacció Sitges

22-05-2015 12:05

Van intervenir Raimon Ràfols, regidor de la CUP a Vilanova, Teresa Forcades, fundadora del Procés Constituent i Ruben Palomo, de la CUP-PC-Capgirem Sitges

Capgirem Sitges. Més d'un centenar de persones omplen l'Escorxador a l'acte final de campanya de la CUP-PC-Capgirem Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest dijous 21 de maig a l’Escorxador, la candidatura CUP-PC-Capgirem Sitges va fer l’acte de tancament de campanya, a falta de la festa final d’aquest divendres 22 de maig a partir de les 21h a l’Ateneu que comptarà amb l’actuació del grup sitgetà K-liu.

L’acte presentat per Josep Maria Tubau va començar amb la intervenció de Rubèn Palomo, número 3 de la llista de la CUP-PC-Capgirem Sitges, qui va llegir el manifest per la convivència i contra les candidatures xenòfobes al qual la CUP-Capgirem Sitges s’hi ha adherit en una signatura pública conjunta de tot el Garraf que va tenir lloc a Vilanova i la Geltrú.

A continuació va intervenir el regidor de la CUP de Vilanova i la Geltrú Raimon Ràfols. L’actual número 2 de la llista vilanovina ha remarcat que tenim davant una oportunitat històrica de retornar el poder al poble, que des del poble ens dotem dels instruments necessaris per governar-nos nosaltres mateixos, sense cedir tot el poder cada 4 anys a uns candidats i partits que s’ha demostrat que governen només pels seus interessos.

A continuació la sitgetana Joana Fort, que dóna suport a la candidatura participant en la llista, va llegir un poema de David Caño recollit en l’antologia “Assumiràs la Veu” apel·lant a la lluita del poble català.

La fundadora del Procés Constituent, Teresa Forcades, que va venir a donar suport a Capgirem Sitges, va centrar la seva intervenció en la importància del moment polític del país. La monja benedictina ha anomenat els motius pels quals dona suport a la candidatura: “He vingut avui aquí a Sitges per donar suport a la candidatura de Capgirem Sitges per 4 motius, perquè és una candidatura de confluència, de ruptura, de democràcia i d’ètica. És de confluència perquè davant el moment històric que vivim han volgut sumar esforços entre la CUP i el Procés Constituent enlloc de dividir. És de ruptura perquè aquesta candidatura representa un trencament real amb l’statu quo, ruptura amb aquest sistema que porta anys empobrint-nos i ruptura amb l’Estat que el perpetua i que no ens deixa decidir. És democràtica perquè creu en els referèndums vinculats, amb la revocació de càrrecs i en que la democràcia va molt més enllà del vot cada 4 anys, i finalment, també és una ètica, i ho és perquè Capgirem Sitges no veu la política com una professió. Són activistes que no estan aquí per fer carrera ni enriquir-se sinó que lluiten per retornar els centres de decisió al poble.”

Amb aquest acte la CUP-PC-Capgirem Sitges tanca la campanya electoral a l’espera de la festa d’aquest vespre a l’Ateneu. El fet diferencial de la campanya ha estat la constant presència al carrer de la candidatura, reivindicant d’aquesta manera l’espai públic com a lloc de trobada comú per la construcció d’una alternativa política per Sitges des de l’esquerra.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.