Vegueria del Penedès

ARQUEOLOGIA

Camp de treball al conjunt arqueològic d'Adarró al setembre


Redacció Vilanova i la Geltrú

04-06-2015 0:02

Els joves interessats en l'arqueologia podran participar en les excavacions que es faran el mes de setembre a la parcel·la de titularitat municipal

Ajuntament de Vilanova. Camp de treball al conjunt arqueològic d'Adarró al setembre

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de l'Oficina de Patrimoni de la Regidoria de Cultura, i la Diputació de Barcelona, mitjançant el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, organitzen un camp de treball d'arqueologia al conjunt de Darró/Adarró, adreçat a joves que vulguin col·laborar en les excavacions que s'hi duran a terme el mes de setembre.

Els vestigis coneguts del conjunt de Darró/Adarró s'estenen sobretot per dues finques de titularitat pública.
Una d'elles ja està excavada i estudiada, i s'hi pot accedir els caps de setmana gratuïtament. S'hi conserven ruïnes d'un poblat ibèric de l'ètnia dels cossetans (segles V al I aC). És propietat de la Diputació de Barcelona i està situada al peu del turó de Sant Gervasi, al final del passeig de Ribes Roges.

L'altra parcel·la, de titularitat municipal, se situa molt a prop de l'anterior, al final del passeig. La Diputació hi ha fet intenses recerques durant anys, però encara resten zones per descobrir. En aquest cas, les troballes més importants corresponen a una vil·la romana, que va funcionar entre mitjan segle I aC i el segle VI de la nostra era, tot i que també hi ha restes ibèriques.

Les excavacions del camp de treball es duran a terme en aquesta segona parcel·la, sota la direcció tècnica d'arqueòlegs del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Aquesta activitat tindrà lloc entre l'1 i el 10 de setembre de 2015, de dilluns a divendres i de 9 a 13 h. Està adreçada a joves de 18 a 25 anys. La reserva de places, que són limitades, comportarà un pagament únic de 20 euros, que s'ha de fer a la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament, al telèfon 93.814.00.00 extensions 3148 o 3151, o bé al correu electrònic patrimonicultural@vilanova.cat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.