Vegueria del Penedès

CAMPUS UNIVERSITARI DE LA MEDITERRÀNIA

Mans i ments artesanes de la innovació: Design Thinking


CUM Vilanova i la Geltrú

16-06-2015 20:07

Eix. Design Thinking

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Design Thinking és un concepte de moda, que com molts d’altres no s'acaba d'entendre del tot. Si et proposo que davant un repte a la teva vida diària utilitzis l'experimentació i el prototipat per aconseguir resoldre’l, potser no et serveixi de gaire.

Però si ens posem a treballar junts, cada un amb el seu bagatge, i aprenem eines noves per, per exemple, redissenyar un procés a la teva organització, que està bloquejat, o que no existeix (empresa, escola, restaurant, biblioteca, projecte, etc.) segur que no se t’oblidarà. El "pensament de disseny" consisteix a posar-se en la pell d'aquell utilitza el teu producte o servei i i aprendre l’idioma comú per poder validar l'experiència , de la forma més ràpida i econòmica possible (prototipat).

Parlar de Design Thinking, és fer-ho d'un conjunt de passos que ajuden a sistematitzar la innovació en qualsevol organització: gran, com Ikea o més petita com una escola; tecnològica, com Google o artesanal com un forn de pa; del sector turístic com Airbnb o gastronòmic com la Bullipèdia. En definitiva parlem d'interioritzar la millora contínua.

I el millor del Design Thinking és que no necessites de grans inversions. Al costat d'altres eines i metodologies, com ara el món Agile o Lean Startup, i recolzant-se les unes a les altres, estem vivint la democratització de la innovació, tenim a l'abast de les nostres mans i ments crear i cocrear de forma tan disruptiva com vulguem.

En aquest sentit i pensant en la part mes pràctica de l'aprenentatge d'aquestes eines, del 6 al 9 de juliol us proposem una introducció al Design Thinking. Una formació organitzada pel Campus de la Mediterrània que es durà a terme a l’UPC de Vilanova i la Geltrú.

El curs té com a objectiu servir d'experiència pràctica per a totes aquelles persones interessades en conèixer altres formes d'ideació, disseny i gestió de la innovació: estudiants, empresaris, artesans, aturats, jubilats, professors, escriptors, etc. Com més diversitat i òptiques multidisciplinars tinguem, més interessant serà l'experiència!

Més informació i inscripcions

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.