Vegueria del Penedès

CONVENI DE COL.LABORACIÓ

Sitges i El Vendrell apropen el seu patrimoni cultural


Redacció Sitges

16-06-2015 20:29

El Consorci del Patrimoni de Sitges i la Fundació Pau Casals signen un conveni de col.laboració

Museus de Sitges. Marta Casals, vídua de Pau Casals

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Consorci del Patrimoni de Sitges i la Fundació Pau Casals signaran divendres vinent un conveni de col·laboració per a impulsar activitats i estratègies conjuntes en la promoció de tots dos organismes. L’acte de signatura se celebrarà al Museu de Maricel en acabada la Peça del Mes, que està dedicada, precisament, a una arpa del segle XIX fabricada a França.

L’acte de divendres (a les 20h al Museu de Maricel) comptarà amb la presència de Marta Casals, vídua de Pau Casals, i projectarà el discurs que el genial músic vendrellenc va realitzar a l’assemblea de les Nacions Unides l’any 1971 en què va subratllar la seva condició de ciutadà català i va pronunciar la cèlebre frase “I’m a Catalan”. El conveni entre els dos organismes serà signat per Jordi Pardo, director de la Fundació Pau Casals, i Vinyet Panyella, directora - gerent del Consorci del Patrimoni.

L’aliança entre els Museus de Sitges i la Fundació Pau Casals permetrà posar en comú dues institucions culturals de notable relleu en l’àmbit patrimonial. Precisament, tant el Cau Ferrat com la Vil·la Casals, al Vendrell, s’han incorporat a la nova xarxa de Cases Icòniques de Catalunya, que pretén sumar esforços d’edificis patrimonials distingits pels llegats dels seus fons. A més, hi ha també la Casa Milà (la Pedrera) i la Casa Amatller a Barcelona; la Casa Masó a Girona; i la casa de Ramon Casas a Món Sant Benet (Bages).

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.