Vegueria del Penedès

SANT JOAN 2015

Els Castellers de Les Roquetes es preparen per la seva festa major


Dani Vidal Sant Pere de Ribes

17-06-2015 23:40

Aquesta setmana han preparat assajos especials de festa major i tenen previst portar més de cent persones a l'assaig general que faran aquest divendres

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els roquetencs van actuar el passat dissabte dia tretze a la plaça Pau Casals de Santa Coloma de Gramanet en motiu del primer aniversari dels Laietans de la Gramanet, una colla que enguany deixa de ser colla en formació segons els registres de la Coordinadora de colles castelleres de Catalunya (CCCC) i que en el seu primer aniversari han pogut portar a plaça els seus primers castells de sis, compartint la diada amb els Castellers de Les Roquetes i els Castellers de Gava.

Després de l'exhibició de balls de gegants de Santa Coloma les tres colles van iniciar la diada alçant un pilar de quatre de cada colla,
Els de gris ciment van portar en aquesta diada les versions lleugeres dels castells de sis bàsics, posant a proba els troncs dels castells de set pisos que intentaran per la seva festa major.

A la primera ronda van descarregar el tres de sis amb agulla, un castell que els roquetencs l'han descarregat sense cap problema en totes les actuacions que porten fin ara.

A la segona ronda van provar la torre de sis amb noves incorporacions de castellers al tronc com al primer que van descarregar a Vilanova a la Festa per una escola inclusiva. En aquesta ocasió va quedar en intent, ja que l'enxaneta no va aconseguir coronar el castell per que relliscava mentre intentava pujar pels dosos.Tot i això el castell es veia ven ferm.

A la ronda de repetició no van voler arriscar i van provar la versió lleugera del tres de sis i aquest si que el van descarregar sense cap complicació.

A la tercera ronda van fer el quatre de sis lleuger on la castellera Sonia Bruna va viure la sensació de descarregar un castell per primera vegada parant-lo al pis de segons.

Per altre banda, els de la colla amfitriona van fer els seus primers quatre de sis, tres de sis i tres de sis amb agulla de la seva curta historia.
Els Castellers de Gavà van començar amb un tres de sis amb agulla que va quedar en intent per que a l'hora de carregar el pilar el castell va caure. Desprès d'aquest incident no van poder aixecar mes castells.

Per finalitzar la diada les tres colles van fer un quatre de sis de germanor amb dos rengles laietanes i una de cada colla convidada, això si, aquesta construcció va ser coronada per una acotxadora i una enxaneta dels de camissa grisa que van fer que el castell es descarregues plàcidament i sense cap ensurt i desprès d'aquest castell les tres colles es van acomiadar alçant un pilar de quatre.

Els Castellers de Les Roquetes es preparen per la propera actuació del dia 20 que es farà a la plaça Llobregat a les set de la tarda on esperen poder portar els primers castells de set de la temporada compartint plaça amb els de la Jove de Sitges i els Xiquelos i Xiqueles del Delta.

Aquesta setmana han preparat assajos especials de festa major i tenen previst portar mes de cent persones a l'assaig general que faran aquest divendres dia dinou de vuit a deu de la tarda.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.