Vegueria del Penedès

DIA DE L’ORGULL LGTBI

L'Ajuntament de Sitges acull la Commemoració del Dia de l’Orgull LGTBI


Redacció Sitges

26-06-2015 22:51

L’Associació Gay Sitges Link organitza un programa d’activitats lúdiques i culturals per reivindicar els drets d’aquest col·lectiu

L'Ajuntament de Sitges acull la Commemoració del Dia de l’Orgull LGTBI. Ajuntament de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha iniciat la lectura del manifest Pride 2015, aquest migdia a la Casa de la Vila. Amb el títol, Stop bullyng LGTBI! Ni a l’escola ni enlloc!, el manifest s’ha llegit en nou idiomes diferents, com a representació de les múltiples nacionalitats del col·lectiu a Sitges. La regidora de Benestar i Família, Mireia Rosell, ha estat l’encarregada de tancar la lectura.

Entre altres qüestions de reivindicació i denúncia, el manifest posava en valor la importància de defensar els drets LGTBI (Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals), per “demostrar que la felicitat s’aconsegueix vivint el que se sent, estimant lliurament, relacionant-se sense tabús i formant la família que es somia”. El manifest ha denunciat que “malgrat l’aprovació de la Llei contra la lgtbfòbia, les situacions d’assetjament, d’agressió verbal, d’exclusió social i d’agressió física continuen produint-se amb certa impunitat”. Però l’eix central del manifest ha estat la situació de joves i adolescents del col·lectiu. Per aquesta raó, reclamen que a les escoles es “pugui viure amb total respecte i llibertat la seva orientació afectiva - sexual, la seva identitat de gènere, així com la de la seva família”. El desig és, segons el manifest, “construir un món millor, de llibertats i respecte a la diversitat, però no només en el paper sinó en els actes reals”.

Posteriorment, representants municipals, organitzadors i simpatitzants han penjat la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de l’Ajuntament.

Els actes reivindicatius continuaran aquest cap de setmana. La propera activitat prevista és la conferència L’homosexualitat i les xarxes socials, divendres a les 19 hores, l’Edifici Miramar.

Programa

DIVENDRES 26 DE JUNY

Conferència L’homosexualitat i les xarxes socials / Orgull Cultural GSL 2015
Edifici Miramar, a les 19 hores
A càrrec del psicòleg Gabriel J. Martín. Modera Joan Carles Uriszar. Entrada lliure.

DISSABTE 27 DE JUNY

El vermut de l’art / Orgull Cultural GSL 2015
Atelier Blanca de Nicolàs, a les 13 hores
Vine a prendre l'aperitiu i presencia en viu com l'artista Blanca de Nicolas realitza un body painting en un model. Entrada lliure.

Teatre La força de Shakespeare / Orgull Cultural GSL 2015
Hort de Can Falç, a les 19.30 hores
Per la Companyia de Teatre del Retiro Sitges. Obra original en tres idiomes : català, castellà i anglès. Entrada lliure.

DIUMENGE 28 DE JUNY

Dia Internacional de l’orgull LGTB / Orgull Cultural GSL 2015
Restaurant El Xalet, a les 14 hores
Barbacoa d’estiu GSL amb música en directe, rifa de regals i moltes sorpreses més! Preu: 15€ (20€ no socis). Venta anticipada d’entrades al GSL Centre (c/ Joan Tarrida 1, 1r 2ª).

 

 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.