Vegueria del Penedès

VACANCES EN PAU

Vilafranca acull la festa de benvinguda als 500 infants refugiats sahrauís


Redacció Vilafranca del Penedès

07-07-2015 8:57

La festa consisteix en una trobada festiva i reivindicativa amb presència dels infants sahrauís acollits a Catalunya, acompanyats de les famílies

Vilafranca acull la festa de benvinguda als 500 infants refugiats sahrauís . ACAPS

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Vilafranca del Penedès acull la festa de benvinguda als 500 infants refugiats sahrauís del projecte ‘Vacances en Pau’. El proper diumenge 19 de juliol, a la zona esportiva tindrà lloc la celebració de la festa central de les Colònies per a Infants Sahrauís a Catalunya que durant els mesos de juliol i agost estaran acollits arreu de Catalunya. Cada any la festa central de benvinguda es fa en una població diferent i enguany es fa a la capital de l’Alt Penedès.

La festà està organitzada per  l’ACAPS Wilaia Alt Penedès, amb la col.laboració de la Delegació del Front Polisario a Catalunya i amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca. La festa també compta amb la participació d’entitats com el col·lectiu artístic El Gargot, Filigrana, els esplais MIV i CAU, les Dones Sahrauís de l’Hospitalet, Farasha-Dansa oriental i creativa i l’Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès. La celebració començarà a les 9 del matí i s’acabarà sobre les set del vespre.

Aquesta iniciativa sorgeix de la voluntat, del compromís i de la solidaritat de Vilafranca, l’Alt Penedès i Catalunya amb el poble sahrauí. La festa consisteix en una trobada festiva i reivindicativa amb presència dels infants sahrauís acollits a Catalunya, acompanyats de les famílies acollidores i amics i amigues del poble sahrauí. És una festa oberta a tothom i es preveu l’assistència d’unes 1.500 persones. La trobada té l’objectiu de donar la benvinguda als infants sahrauís i agrair la solidaritat de les famílies que els acullen. Però la trobada també tindrà un important ressò polític i reivindicatiu.

A les nou del matí es farà una benvinguda a tots els infants sahrauís provinents d’arreu de Catalunya i les seves famílies acollidores amb un photocall, una performance d’agermanament i una flashmob dinamitzada pel Consell d’Esports. Seguidament, els col·lectius artístics i els esplais faran tallers, jocs tradicionals catalans i es pintarà un mural del mapa del Sàhara . Poc abans de dinar, es farà l’espectacle de pallassos i de circ ‘El Circ Filixic’ i la lectura del manifest per part de la síndica de greuges de Vilafranca, Glòria Valeri.

Per dinar hi haurà una zona de pícnic, servei de bar i Truck Foods.  Havent dinat, dobre les quatre, es reprendrà l’activitat amb tallers de dansa oriental i es farà una performance artística final com a cloenda.

També, durant tot el dia, es faran tallers de sensibilització de la situació actual del poble sahrauí i les perspectives de futur, es podran veure exposicions del projecte ‘Vacances en Pau’ i del projecte de sensibilització de les mines, hi haurà instal·lada una unitat mòbil del Banc de Sang i un espai de venda de llibres i marxandatge.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.