Vegueria del Penedès

INSTITUT ARMAT

Cop contra la pesca furtiva de pop de roca a la costa del Garraf


Redacció Vilanova i la Geltrú

21-07-2015 20:06

La Guàrdia Civil ha confiscat una de les majors partides d'utensilis pesquers furtius entre Vilanova i Sitges

Cop contra la pesca furtiva de pop de roca a la costa del Garraf. Guàrdia Civil

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Guàrdia Civil ha confiscat una partida d'utensilis per a la pesca furtiva de pop de roca ala costa del Garraf. El servei Marítim de la Guàrdia Civil ha fet, entre Vilanova i la Geltrú i Sitges, una de les majors confiscacions d'utensilis pesquers furtius. Segons ha confirmat l'Institut Armat, les arts per a la pesca de pop de roca estaven fondejades en diverses línies a una distància d'entre 1,6 i 3 milles de la costa.

En total es van intervenir 125 gàbies, i 70 tenalles de fang per a pops, a més de 6 banderes de posicionament de les línies de nanses, conegudes com a galls. La llei prohibeix utilitzar entre el 31 d'abril i el 15 de setembre aquest tipus d'arts per a la pesca de pop, perquè es troba fresant, per la qual cosa la seva pesca furtiva intensiva -com en aquest cas- propicia la seva desaparició.

El Servei Marítim de la Guàrdia Civil de Barcelona va detectar el calament a 25 metres de profunditat i ho va extreure amb l'ajuda d'un patruller del servei marítim de Tarragona, en un procés que va durar diverses hores. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.