Vegueria del Penedès

MUSEUS DE SITGES

Sitges convida un expert en detecció de naus per fer un curs d’arqueologia submarina


Redacció Sitges

03-09-2015 17:16

André Lorin és a Sitges per col·laborar en la Carta Arqueològica Subaquàtica del municipi

Sitges convida un expert en detecció de naus per fer un curs d’arqueologia submarina. Museus de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’aula formativa de Museus de Sitges, situada a Can Rocamora, acollirà els dies 8 i 9 de setembre, un curs de teledetecció de jaciments submergits. Aquesta formació anirà a càrrec del prestigiós magnetometrista francès André Lorin, expert en teledetecció de jaciments submergits, que aquests dies és a Sitges per col·laborar amb la Carta Arqueològica Subaquàtica del municipi. Aquest projecte pretén catalogar el patrimoni subaquàtic del litoral sitgetà, conèixer el seu estat de conservació i també el seu potencial científic i turístic.

Lorin exposarà en aquest curs diferents tècniques de caràcter industrial, però que aplicades a les prospeccions submarines garanteixen un alt nivell de precisió. Fins ara, a l’Estat espanyol no es tenia cap referència en aquest àmbit.

El curs pivotarà al voltant de quatre àmbits: Introducció a l’arqueologia subaquàtica, el sonar d’escombrat lateral com a eina per a la topografia submarina, la revisió de la carta arqueològica i la magnetometria de protons per a la localització de masses metàl·liques submergides. A més de Lorin, algunes classes també seran impartides per l’arqueòleg Pere Izquierdo, responsable de Projectes i Patrimoni de Museus de Sitges.

El preu de la inscripció és de 15 euros, mentre que estudiants (Formació Professional, batxillerat i universitats), socis del Ram de Tot l’Any i els Amics dels Museus només hauran d’abonar 5 euros. La data límit per apuntar-se al curs és el 8 de setembre i cal trucar al 93 894 03 64. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.