Vegueria del Penedès

MATEMÀTIQUES

L'institut Baix a Mar de Vilanova, a la Jornada d'Ensenyament de les Matemàtiques


INS Baix a Mar Vilanova i la Geltrú

07-10-2015 18:49

L’experiència presentada pels alumnes del Baix a Mar era un viatge a través de les propietats matemàtiques entre el Triangle de Pascal i el de Sierpinski

L'institut Baix a Mar de Vilanova, a la Jornada d'Ensenyament de les Matemàtiques. INS Baix a Mar

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El passat 3 d’octubre l’INS Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú va participar a la XII Jornada d’Ensenyament de les Matemàtiques que cada any organitza la FEEMCAT (Federació d’Entitats per l’Ensenyament de les Matemàtiques de Catalunya), i que es va celebrar a l’Institut d’Estudis Catalans a Barcelona. Amb el títol “MATEMÀTIQUES. ARA HO VEIG!” la jornada tenia com a centre d’interès les visualitzacions matemàtiques com a elements importants per a la demostració i el raonament matemàtic.

Les ponències centrals van anar a càrrec d’Anton Aubanell amb la conferència “Geometria per visualitzar, experimentar, interpretar, raonar… un repte!” i per Josep Lluís Pol i Llompart amb “Veig matemàtiques per tot arreu. És greu doctor?”. La jornada estava adreçada a professorat de primària i secundària.

Al llarg del dia a més a més, de les diferents ponències lligades amb la visualització, es va portar a terme la presentació de catorze experiències matemàtiques, una de les quals va ser realitzada per alumnes de 2n i 4t d’ESO de l’institut. L’experiència presentada pels alumnes del Baix a Mar portava per títol “De Pascal a Sierpinski”, i era un viatge a través de les propietats matemàtiques entre el Triangle de Pascal i el de Sierpinski.

Els alumnes de 2n d’ESO van mostrar l’activitat “Les múltiples cares de Pascal”​, on s’explicaven les propietats aritmètiques i geomètriques del Triangle de Pascal treballades a classe, a través dels patrons geomètrics que hi apareixen. Els alumnes de 4t portaven a terme la descripció de “Les propietats del ​Triangle de Sierpinski” com a fractal geomètric, així com les construccions de fractals que van desenvolupar durant la setmana anterior al centre. Els alumnes que van participar­hi van ser Bruna Sala, Roger Rovira, Pol Homs, Clara Bernal, Arian Martiz, Adrián Delgado, Gisele Cartró, Eliza Etzkorn, Jéssica López, Guillem Bel, Alejandra Ravelo i Jan Bernal.

La jornada va transcorre amb molt bon ambient i molts van ser els docents interessats en les activitats presentades per l’INS Baix a Mar. Properament es podrà disposar de la descripció de l’activitat al blog de matemàtiques del centre matematiquesmarines.blogspot.com

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.