Vegueria del Penedès

SERVEI CATALÀ DE SALUT

Indemnitzen la família d'una dona de Sant Pere de Ribes que va morir de càncer per una negligència


Laerke Saura Sant Pere de Ribes

18-10-2015 20:49

La sentència reconeix els successius retards de diagnòstics i obliga el Servei Català de la Salut a pagar 150.000 euros al vídu, els dos fills i els pares de la víctima

Càncer de coll d'úter. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Una família de Sant Pere de Ribes ha guanyat el cas que va portar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en contra del Servei Català de Salut per la mort d’una dona després de que dos càncers de coll d’úter fos comunicat amb retard a la pacient. La resolució cedeix una indemnització de 150.000 euros a repartir entre el vidu, els dos fills i els pares de la víctima; i 17.000 euros per cobrir les despeses de la sanitat privada, ja que la dona va decidir rebre tractament en una clínica privada després de desconfiar dels diagnòstics del sistema públic. L’advocada que portava el cas, Margarita Martín Filgueira (Grupo Médico Legal-BCN), ha considerat que la sentència “ha reconegut la negligència mèdica consistent en els successius retards de diagnòstics”.

La sentència exposa que la dona va acudir a revisió ginecològica, on se li diagnostica el primer tumor a l’úter amb una citologia. La malaltia, però, no es comunica a la pacient. Nou mesos més tard la dona torna al metge després de patir símptomes de malaltia, i se li diagnostica el tumor que ja s’havia detectat prèviament, que ha de ser extirpat i tractat amb radioteràpia i quimioteràpia. Quinze mesos més tard es fa evident la reaparició del càncer, després de que la dona ja s’hagués queixat prèviament durant mesos abans de dolors associats a la malaltia. El segon tumor diagnosticat resulta ser intractable, i se li recepten mesures pal·liatives. La víctima va decidir rebre el tractament pal·liatiu des de la sanitat privada, ja que la dona decideix no refiar-se del sistema públic.

L’advocada també considera que la indemnització que ha rebut la família “s’ajusta al que ordinàriament concedeixen els jutjats”, malgrat que “el dolor ocasionat als pacients i als familiars són difícils de quantificar i per això algunes resolucions poden semblar insuficients”. La lletrada ha comentat també que no és el primer cop que es troben amb un cas d’aquest tipus, i que en concret, han treballat amb molts casos de retard de diagnòstic, sobretot de càncer.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.