Vegueria del Penedès

SORTIDES LABORALS

7 de cada 10 graduats en educació o treball social tenen feina un any després d'acabar els estudis


ACN Barcelona

20-10-2015 19:49

Un estudi de la Fundació Pere Tarrés demostra que només el 6% dels enquestats està a l'atur

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els educadors socials i els treballadors socials graduats a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés registren una inserció laboral del 77% a l'any d'haver finalitzat els estudis. Segons un estudi elaborat per la Fundació Pere Tarrés, les pràctiques curriculars són una eina clau a l'hora de trobar feina ja que s'ha convertit en la primera via d'incorporació al mercat de treball i . Només un 6% d'aquests graduats està a l'atur, mentre que el 13% restant opta per continuar els estudis a través de màsters o postgraus. Dels que treballen, 3 de cada 4 ho fan amb contractes temporals i només el 25% són indefinits. Només el 26% treballa amb una jornada parcial.

El 26% dels enquestats ha trobat feina a l'empresa on ha realitzat les pràctiques curriculars dels estudis, mentre que els contactes, seguit de les borses de treball institucionals, les dels Col·legis Professionals i la borsa de treball pròpia de la Facultat Pere Tarrés són les altres vies d'accés al mercat laboral. En un 24% dels casos, els estudiants ja tenien feina abans d'acabar els estudis i un 13% tenia feina només tres mesos després de graduar-se.

Per primera vegada, les cooperatives han augmentat les contractacions, i ja representen un 20% del total. De la resta, el 39% treball en una fundació, el 15% en associació i un altre 15% en una empresa. L'11% restant treballa a l'administració.

En general, els graduats en Educació Social treballen en l'àmbit de la infància i l'adolescència mentre que els treballadors socials ho fan en l'àmbit de la gent gran. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.