Vegueria del Penedès

L’HOMME EST PARTOUT

La fotografia de Peter Knapp s’apodera de la Fundació Stämpfli


Redacció Sitges

05-11-2015 12:12

L’exposició presenta una vuitantena de peces d’aquest referent internacional de la fotografia

La fotografia de Peter Knapp s’apodera de la Fundació Stämpfli. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El polifacètic Peter Knapp protagonitzarà la propera exposició de la Fundació Stämpfli, L’homme est partout, que s’inaugura el 20 de novembre i que pren el relleu a les pintures de Jacques Monory, que es clou aquest diumenge. Serà la sisena exposició de la Fundació i, per primera vegada, estarà consagrada a la fotografia, de la qual Knapp és un referent internacional, amb una sòlida carrera en el món de la moda, editorial i artístic.

La trajectòria de Peter Knapp com a fotògraf ha abastat múltiples formats, estils i disciplines. Va començar com a fotògraf de moda, on va exercir la direcció artística a la revista Elle, i ha treballat sèries d’objectes, paisatges, natures, retrats o cossos, que en ocasions ha acompanyat de textos, d’imatges rascades o retreballades.

L’homme est partout presenta una mostra de la seva obra, a partir d’una vuitantena de peces procedents de diversos fons i seleccionades pel mateix autor. L’exposició ocuparà les sales 2 i  de la Fundació, mentre que la 1 mantindrà una selecció de la col·lecció general. L’exposició està coordinada per Ferran Martínez Sancho.

Nascut a Bäretswil (Suïssa), l’any 1931, tot i que viu a París des de jove, Peter Knapp va estudiar grafisme i fotografia a l’Escola d’Arts i Oficis de Zúric i arquitectura i dibuix a París. El 1957 va realitzar la seva primera exposició personal i dos anys després va començar la seva carrera com a fotògraf de moda, on va arribar a ser director artístic d’Elle en dues èpoques: 1960-66 i 1974-77. Als anys seixanta va començar a realitzar films pera la televisió, entre els quals destaquen Dim Dam Dom (1965-70), De Bach à Bartok (1996-98) i Vincent Van Gogh, les derniers jours à Auvers (2006), així com els vídeos Negatif / Positif (2000) o Minuit à Fécamp (2002) i instal·lacions, com Puits de lumière (2005). També ha realitzat treballs de tipografia i grafisme per a la premsa i l’edició. A l’inici de la seva carrera també va pintar teles abstractes i matèriques.

L’exposició de Peter Knapp és la sisena que organitza la Fundació Stämpfli des de la seva obertura, la primavera del 2011. Els artistes Erró, Jacques Villeglé, Miguel Chevalier i Jacques Monory, així com la dotzena d’obres de Cinetik ! han protagonitzat les mostres anteriors del centre.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.