Vegueria del Penedès

EXPOSICIÓ PERMANENT CHARLIE RIVEL

Cubelles rep en donació una estàtua mida real de Charlie Rivel


Redacció Cubelles

07-11-2015 10:18

La figura és propietat de l’igualadí Francesc Farrés i l’acte de cessió s’oficialitzarà aquest diumenge

Cubelles rep en donació una estàtua mida real de Charlie Rivel. Ajuntament de Cubelles

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Cubelles enriquirà a partir d’aquest diumenge el seu patrimoni relatiu a la figura de Charlie Rivel amb una estàtua de mida real, concessió de Francesc Farrés i Farrés, veí d’Igualada i admirador del pallasso universal. L’acte oficial de cessió començarà a les 12.30 h. a l’Exposició Permanent Charlie Rivel, ubicada a l’edifici del Castell, i constarà d’una visita guiada al museu i, a les 13.00 h., la signatura de l’acta de donació de la figura. A l’acte hi seran presents la regidora de Cultura i Ensenyament, Ester Pérez, i el mateix Francesc Farrés.

L’origen de l’estàtua es troba en l’amistat que va teixir Farrés amb un artista d’Igualada especialitzat en les escultures de cartró pedra. Junts van decidir elaborar una figura anual de catalans il·lustres com Jacint Verdaguer, Antoni Gaudí i Domènech i Montaner, entre d’altres. L’estàtua de Charlie Rivel es va exposar per primera vegada a la capital de l’Anoia el 1996, arran d’un homenatge que se li va fer coincidint amb el centenari del seu naixement. En aquell acte, Farrés va conèixer la vídua de l’artista, Margarida Camps, i l’autor de la biografia de Rivel, Jordi Jané.

Amb la marxa d’Igualada de l’autor de les figures, Francesc Farrés va posar fi al seu particular museu i ara ha decidit lliurar l’escultura al municipi de Cubelles. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.