Vegueria del Penedès

VIOLÈNCIA MASCLISTA

El Govern condemna l'homicidi d'una dona al Vendrell presumptament víctima de la violència masclista


ACN El Vendrell

16-11-2015 12:09

Gatell subratlla que les morts són només la punta d'iceberg sota el qual hi ha una realitat invisible i ingent de desigualtats de gènere

Comissaria dels Mossos d'Esquadra al Vendrell. Mossos d'Esquadra

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Govern ha condemnat enèrgicament l'homicidi d'una dona de 61 anys al Vendrell aquest diumenge, presumptament a mans del seu marit, i ha expressat el seu sentit condol a la família de la víctima. En un comunicat, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha reiterat que la "lluita contra la violència masclista és una prioritat i des del Govern tenim el compromís de continuar avançant fermament en la coordinació, la prevenció, la detecció, l'atenció i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i els seus fills i filles". Gatell ha explicat que els homicidis "són la punta d'un iceberg sota el qual hi ha una realitat invisible i ingent de desigualtats de gènere naturalitzades i normalitzades per la societat".

A més, ha exposat que "aquesta és una xacra que només eradicarem si hi ha una suma real i responsable de complicitats per assumir que el respecte entre dones i homes i la valoració de la diferència son valors essencials, i així ho transmetem al nostre entorn, especialment a joves i infants".

El Govern recorda que les dones que es trobin en situació de violència masclista i les persones del seu entorn tenen a la seva disposició les 24 hores del dia el telèfon 900 900 120, que és el primer recurs d'assessorament i d'urgència.

Les dones que es trobin en aquesta situació també es poden adreçar a algun dels serveis municipals o comarcals d'informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat en tot el territori.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.