Vegueria del Penedès

CRISI

El govern de Sant Pere de Ribes presenta el nou projecte d'ajuts socials d'urgència


Redacció Sant Pere de Ribes

20-11-2015 21:02

S’amplia el topall de la renda per accedir a les ajudes

El govern de Sant Pere de Ribes presenta el nou projecte d'ajuts socials d'urgència. Ajt Sant Pere de Ribes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

S’ha posat en marxa una nova mesura per ajudar les persones del municipi que es troben en una situació socioeconòmica desfavorida i de vulnerabilitat social i que no poden cobrir llurs despeses bàsiques. Es tracta del Projecte d’ajuts d’urgència social 2015 del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes que té com a objectiu definir i regular les prestacions socials amb caràcter d’urgència per a persones, famílies o unitats de convivència residents al municipi.

Per part dels serveis socials municipals les necessitats bàsiques que es consideren essencials són l’alimentació; els subministraments bàsics de la llar familiar (aigua, llum i gas); la salut (medicaments, ulleres, despeses odontològiques) i el transport/mobilitat. Atenent al necessari caràcter de flexibilitat en l’atenció de cada cas, es poden cobrir també despeses educatives i de lleure. Des de l’equip de govern s’ha remarcat que aquestes necessitats seran puntuals, urgents, no previstes i bàsiques de subsistència.

Els criteris generals per poder accedir a algun d’aquests ajuts són estar en situació de necessitat social i/o vulnerabilitat puntual; la necessitat s’ha d’ajustar a la tipologia dels ajuts establerts; els deutes han de correspondre a conceptes de cobertura de necessitat bàsica; preferentment ha de ser una situació sobrevinguda, no prevista, i que en la mesura del possible hi hagi expectatives de recuperació de la situació; i elaborar un pla de treball i compromís de compliment per part del beneficiari.

En aquest nou projecte s’estableix un nou topall màxim de la renda per poder-hi accedir que és de 1.389,40 euros. Un cop tret el preu del cost de l’habitatge (lloguer), i si tenim present que pot ser una família amb nens, quedaria en 853,68 euros, o bé si es tracta únicament d’una parella en 589,12 euros. Una de les novetats és que abans no es feia aquesta operació de restar el cost de l’habitatge i el topall d’accés era molt inferior. En aquest sentit, l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido ha afirmat que s’han pres aquestes mesures perquè “volem promoure decisions dignes perquè tenen a veure amb la dignitat de les persones”.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Socials i Educació, Paqui Carrasquilla, ha afirmat que “el topall de la renda que hi havia fins ara era insuficient. El que fem amb això és que es pugui accedir a aquestes ajudes que tenen a veure amb pagar els subministraments de la llum, l’aigua, el gas, o altres aspectes com medicaments, transport o ulleres”.

Aquesta iniciativa se suma a d’altres que ja s’han tirat endavant els darrers mesos com les ajudes a menjadors escolars durant les vacances d’estiu per cobrir les necessitats alimentàries dels infants; les targetes moneder per comprar els productes frescos que no es poden obtenir a través del banc d’aliments; o les targetes d’autobús per poder desplaçar-se al banc dels aliments ubicat a l’hospital Sant Camil (l’alcaldessa ha anunciat que a partir del desembre també hi haurà una nova seu del banc dels aliments a les Roquetes). Aquest 2015 l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha atorgat prop de 160.000 euros en ajuts d’urgència social, i gairebé 65.000 euros en despeses per garantir la cobertura de serveis bàsics.
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.