Vegueria del Penedès

SANITAT

Rondinar no és suficient


Maria Cervelló Deamo Vilanova i la Geltrú

22-11-2015 19:30

Imatge d'arxiu dels Iaioflautas a l'Hospital Sant Camil

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Fa uns dies un amic em va fer arribar una convocatòria, signada per Iaioflautes Garraf i Marea Pensionista del Garraf, per assistir a una reunió sobre sanitat. Com que n’estic força queixosa, vaig decidir anar hi.                                                  

El plantejament que fan és facilitar que les persones que no se senten correctament ateses per la sanitat (ja sigui hospitalària, ambulatòria o CAP) tinguin la possibilitat de convertir el seu descontentament en una queixa formal davant de la direcció del centre sanitari corresponent, de la direcció de Servei Català de Salut i del Síndic de Greuges de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix proposen que tothom que ho vulgui signi un document que es remetrà al Síndic de Greuges, demanant la seva empara davant de les retallades que pateix la sanitat pública i la creixent privatització que va arraconant la gestió pública dels serveis sanitaris.        

Em sembla un esforç lloable el que es proposen fer, i per poder-ho tirar endavant demanen el suport de diferents grups socials vilanovins i del Garraf.

El seu projecte és situar un dia a la setmana, per concretar encara, una taula de recollida de queixes i de signatures a l’exterior dels Camils i invitar als usuaris descontents a formalitzar per escrit els seus motius.                                        

També estan gestionant poder disposar d’un parell de punts a Vilanova on tothom pugui fer arribar les queixes i signar demanant la intervenció del Síndic de Greuges. A aquesta possibilitat de recollida, si fos possible, es voldria estendre als altres municipis del Garraf. 

Complementant això volen demanar al Consell Comarcal del Garraf que millori el servei d’autobusos per accedir als Camils i la seva coordinació amb el centre sanitari. També volen demanar la reducció del preu abusiu del pàrquing.

Espero que es concreti aquesta proposta per poder tenir la seva ajuda a l'hora de fer sentir les meves queixes i mirar de fer-los costat participant activament en la seva acció. Iniciatives així m’ajuden a creure que encara tenim molt per fer si volem defensar uns drets que hem trigat dècades per aconseguir i que ara ens volen prendre sota l’engany de la crisi. 

Si algú es vol posar en contacte amb els grups organitzadors per fer arribar les seves queixes o per oferir la seva col·laboració, pot escriure’ls a: iaioflautas.garraf@gmail.com

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.