Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

El ple de Sant Sadurní aprova l'encàrrec de la gestió de la Casa dels Avis a l'empresa SUMAR SL


Redacció Sant Sadurní d'Anoia

08-12-2015 21:43

Govern i oposició van recuperar diversos dels arguments esgrimits en el ple del mes passat

Ple municipal de Sant Sadurní d'Anoia. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest dijous es va aprovar amb els vots a favor de l´equip de govern, format per CiU i ERC, i el vot contrari dels quatre grups de l´oposició (PSC, CUP, ICV i PP) l´encomana de la gestió de la Casa dels Avis a l´empresa pública SUMAR SL, assumpte que aquestes darreres setmanes  ha aixecat certa polseguera i ha estat molt debatut pels partits tant en la sessió plenària del mes de novembre com als mitjans de comunicació i la xarxa.

Govern i oposició van recuperar diversos dels arguments esgrimits en el ple del mes passat i també en les seves comunicacions públiques. Àngels Canals, regidora d´Acció Social, i Josep Maria Ribas, regidor d´Hisenda, van defensar la voluntat del govern de dotar a l´equipament d´un servei més professionalitzat i especialitzat i van assegurar que aquesta decisió no tindrà cap incidència en el control o la capacitat de gestió municipal de l´Ajuntament sobre la Casa dels Avis. També van recordar que l´acord és per tres anys, però revisable i prorrogable a partir del primer any.

Des de l´oposició, totes les formacions van lamentar que el govern no hagués explorat d´altres opcions per millorar el servei i van posar l´accent en la pèrdua de qualitat dels usuaris o la minva de drets laborals que comportarà, segons aquestes formacions, aquest canvi. L´oposició en bloc va ser molt crític en la pressa mostrada pel govern per dissoldre els patronats i en l´elecció unilateral de l´empresa a qui s´encomanarà el servei. El PP i ICV van incidir en que aquesta decisió suposa una maniobra que obre la porta a la privatització. La CUP i el PSC van denunciar també que el govern hagi amagat informació i fins i tot mentit en aquest assumpte. El govern va replicar l´oposició de polititzar la decisió i de voler confondre la ciutadania.

Durant el ple també es va aprovar, amb la mateixa relació de 9 vots a favor i 8 en contra la designació de Maria Rosell com a representant titular i Àngels Canals com a suplent de l´Ajuntament a la Junta General de SUMAR SL.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.