Vegueria del Penedès

FIRA DEL GALL 2015

Joan Cusiné posa en valor la raça de gallina penedesenca amb el seu pregó de la Fira del Gall


Redacció Vilafranca del Penedès

17-12-2015 17:10

'El futur és la cuina ecològica' i és per això que 'cal que esdevinguem pioners en aquest camp'

Joan Cusiné posa en valor la raça de gallina penedesenca amb el seu pregó de la Fira del Gall. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El gerent del cellers Parés Baltà, Joan Cusiné Cusiné, ha fet el pregó per donar el tret de sortida a la Fira del Gall a la sala de Sessions de la Casa de la Vila de Vilafranca. Un pregó en el que ha deixat clar que “hem d’aconseguir que sigui costum demanar Gall Negre del Penedès quan seiem a taula als restaurants”. Una raça, ha explicat, que “cada any compro per oferir-los i donar-los a conèixer en altres indrets fora del nostre, i sempre rebo, a tot arreu, grans elogis d’aquestes races”.

Joan Cusiné ha projectat el futur tot analitzant el present, fins i tot ha arribat a imaginar la gallina penedesenca a la lluna. Cusiné ha destacat que “el futur és la cuina ecològica” i que “convindria ser pioners, com en el sector vitivinícola de la zona, que és líder en vinya ecològica certificada”.

En aquesta línia, ha valorat la tasca que es fa des de l’Associació de Criadors de Gallines Penedesenques “que busquen millorar la qualitat de la raça”. I fent d’aquesta una au amb una carn “tendra i sucosa”, “baixa en greixos” i “rica en proteïnes”. Cusiné també ha volgut posar de relleu amb el seu pregó la vessant solidària de la Fira que s’articula a partir de dues accions: la donació de Galls Negres del Penedès a entitats socials de la vila i el donatiu al Rebost Solidari de tots els diners recaptats amb la venta del receptari de Gall Negre del Penedès.

En Joan Cusiné ha destacat el fet que existeixen fins a 13.000 milions d’aus al món, una espècie originària del sud d’Àsia, i que sense tenir la capacitat de volar ha estat capaç d’arribar arreu. El pregoner s’ha preguntat el perquè: “Si no poden volar com és que les podem localitzar arreu del planeta? Doncs la resposta és ben senzilla, gràcies a l’home! Les necessitem”. Ell mateix, ha dit, les ha introduït a la producció vitivinícola. Al final del pregó, Joan Cusiné ha mostrat el seu agraïment per tenir l’oportunitat de ser el pregoner de la Fira del Gall.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.