Vegueria del Penedès

CARNAVAL 2016

34 carrosses i 9 comparses a la rua del Vendrell, "la festa més participativa" del municipi


Ivet Carbajo El Vendrell

27-01-2016 18:00

La rua s'avança mitja hora i l'Ajuntament fa una crida 'a la responsabilitat' amb el consum d'alcohol

Rua del Carnaval del Vendrell. Ajuntament del Vendrell

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Vendrell ha presentat el programa d'activitats de Carnaval, que tindrà el 4 i el 5 de febrer com a dies principals. La festivitat es consolida, tal com ha esmentat la regidora Eva Serramià, com una de les més participatives de l'any, agrupant a entitats, Ajuntament i comarca. Serramià, a més, ha volgut “agrair especialment a tots aquells que col·laboren” per tal de fer-la possible, en especial als “bars, restaurants i comerços”.

Els actes començaran el dijous 4 de febrer amb una xocolatada, un espectacle infantil i l'arribada i el discurs del Rei Carnestoltes, que es duran a terme a la Plaça Vella a partir de 2/4 de 6 de la tarda.

Un total de 34 carrosses i 9 comparses són les que enguany participaran a la rua, que s'avança mitja hora respecte altres anys i començarà, doncs, a 2/4 de 8 de la tarda del divendres 5 de febrer. En relació amb aquest aspecte, Eva Serramià ha fet una “crida a la responsabilitat de tot el grup” amb un control del consum d'alcohol des de les agrupacions per tal que aquesta festa sigui “plena de color i espectacle” sense caure en un “excés etílic”, fet que suposaria sancions per les carrosses i les comparses. En aquest sentit, i emfatitzant en què es tracta d'una tradició familiar, es demana un consum responsable que no comporti una mala imatge pel Carnaval ni pel municipi.

Com cada any, els grups opten a tot un seguit de premis: millor carrossa local i visitant (300 euros pels primers i 150 pels segons) i millor comparsa i disfressa, que rebran 150 euros cadascuna. Ràdio i Televisió El Vendrell retransmetrà en directe la rua des de la Plaça Nova.

A més, hi haurà diferents activitats organitzades per entitats del municipi:

• Associació de gent gran del Tancat: Ball de Carnaval (5 de febrer, 19 hores)
• Club d'Esports Vendrell: Ball infantil de disfresses (6 de febrer, 17 hores)
• Associació de gent gran del Vendrell: Ball de Carnaval (6 de febrer, 18 hores)
• Associació de jubilats i pensionistes dels barris marítims: Ball de Carnaval (6 de febrer, 18 hores)
• La Lira Vendrellenca: Sopar i ball de Carnaval (6 de febrer, 2/4 de 10 del vespre), carnaval infantil (7 de febrer, 2/4 de 6 de la tarda), sopar i ball de l'escuma (8 de febrer, 2/4 de 9 del vespre)
• Casal Familiar Parroquial i Associació d'Extremadura: Carnaval infantil (7 de febrer, 12 hores)

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.