Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

Sant Sadurní recupera el servei de suport a les famílies de nens de 0 a 3 anys a la llar d'infants Espurna


Ramon Filella Sant Sadurní d'Anoia

27-01-2016 17:36

Es tracta d´un servei municipal que es va suprimir l´any 2012 per causes econòmiques i que ara s´ha volgut recuperar després de la demanda de les famílies

Ple municipal de Sant Sadurní d'Anoia. Ramon Filella

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El ple municipal de gener de Sant Sadurní va aprovar la taxa que regirà en el nou servei d´atenció a les famílies que es donarà a la llar d´infants municipal Espurna. Aquest nou servei, que tindrà un cost de 15 euros mensuals, tindrà com objectiu promocionar la salut i els costums saludables dels infants entre 0 i 3 anys i també aconsellar i orientar als pares i mares en tasques preventives vinculades amb els nadons. S´organitzaran xerrades, conferències i activitats en les que praticiparan metges i especialistes. Les sessions seran els dimarts i dimecres.

Es tracta d´un servei municipal que es va suprimir l´any 2012 per causes econòmiques i que ara s´ha volgut recuperar després de la demanda expressada per nombrosos pares i mares en els darrers mesos. L´aprovació de la taxa que regirà aquest servei és el primer pas per a implementar-lo de manera definitiva. Tots els grups municipals van votar a favor d´aquest primer pas a excepció d´ICV-EUiA que es va abstenir.

En la sessió també es va donar llum verda a la regularització del catàleg de llocs de treball del mateix Ajuntament, un catàleg que no es modifica des de l´any 2005. En aquest llarg periode de temps ha quedat obsolet tant en la denominació dels llocs de treball com en aspectes vinculats amb les remuneracions i els complements econòmics. Aquesta circunstància ha provocat que, actualment, hi hagi 66 denúncies laborals presentades per part del personal municipal.

Suport a la resolució de “desconnexió”

En un nivell més polític, la sessió va servir per a aprovar una moció presentada formalment per la CUP en la que es demanava el suport de l´Ajuntament de Sant Sadurní d´Anoia a la resolució del Parlament de Catalunya del passat 1 de novembre que contempla l´inici del procés constituent cap a la República catalana.

Com era de preveure, la moció va tenir el suport de la mateixa CUP i dels dos partits que formen l´equip de govern (CiU i ERC) i el vot contrari de PSC, ICV-EUiA i PP. Finalment es va aprovar per 11 vols a favor i 6 en contra i, per tant, Sant Sadurní d´Anoia s´afegeix a la llita de municipis catalans que recolza l´actuació del Parlament en aquest tema.

També es va donar llum verda a una moció del grup d´ERC en la que es demanava suport a les mobilitzacions contra el Pla Hidrològic de la conca de l´Ebre.

Proposta de tarificació social d´ICV-EUIA

Per la seva banda, el grup municipal d´ICV-EUIA-E va presentar una moció en la que proposa desplegar la tarificació social i l´elaboració d´un reglament de subvencions per a que les persones amb dificultats econòmiques puguin fer front a les seves obligacions tributàries amb el municipi. Des d´ICV-EUIA, el seu portaveu, Rafa Berlanga, va recordar que “el nostre objectiu no és que els serveis municipals siguin gratuits sino que el que pretenem és que ningú quedi exclòs d´aquests serveis”.

Tots els grups municipals van votar a favor de la proposta d´ICV-EUIA que, de fet, només estableix una sèrie d´objectius i insta a començar a treballar per posar en marxa aquesta tarificació social (pagar taxes, serveis i impostos en funció de la renda i no de forma líneal). Es tracta d´un sistema que ja està en marxa a diversos municipis catalans i des de Sant Sadurní d´Anoia ja s´ha demanat informació a alguns d´aquests municipis per a saber de primera mà la forma d´implementació i els resultats obtinguts.
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.