Vegueria del Penedès

FERROCARRILS DE LA GENERALITAT

Gelida inaugura el Centre d’Interpretació del Funicular


Redacció Gelida

23-02-2016 22:08

El centre acull una exposició́ d’imatges i objectes que repassen la història del Funicular i els fets més importants de la seva trajectòria

Gelida inaugura el Centre d’Interpretació del Funicular . Ajuntament de Gelida

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Gelida va inaugurar diumenge el Centre d’Interpretació del Funicular. Aquest espai, ubicat damunt de la estació superior del Funicular, inclou una exposició permanent que mostra la història i l’evolució del Funicular, així com els fets cronològics més rellevants des de la seva inauguració, l’any 1924, i una maqueta de Jaume Casanovas Llardent.

A través d’una desena de plafons d’imatges històriques, els visitants podran descobrir l’origen del Funicular, els detalls de la seva fundació́, el servei que va oferir durant els primers anys i l’impacte en la millora de la mobilitat dels veïns de Gelida. A més, també́ es recorren episodis com ara la transformació́ que va patir la línia durant la segona meitat del segle XX, amb l’adquisició́ i renovació́ per part de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya durant la dècada dels 80.

La mostra també́ inclou una selecció́ d’objectes característics de la línia com un banderí́ i una gorra d’agent d’estació, documents originals com accions, bitllets i llibres de comptes, així́ com els rètols de senyalització́ que guiaven els primers usuaris del Funicular. Els visitants podran, a mes, contemplar imatges de vídeo històriques asseguts en els bancs originals del Funicular.

El material i documentació́ exposats formen part dels arxius de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Gelida, de l’Associació́ d’Amics del Castell de Gelida, de l’Arxiu Galiven M. Morera Martí i P. Carafí Pascual, i de Magí Sendra Montaner.
A l’acte d’inauguració, que va comptar amb la presència de nombrós públic, hi va intervenir el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó; i l’alcalde de Gelida, Lluís Valls.

En aquest sentit, el president, Enric Ticó, va destacar la “importància d’aquest espai i la necessitat de donar-lo a conèixer”, sobretot pel fet de que “les persones que el visitin puguin descobrir la història d’aquest mitjà de transport tan important per a Gelida”.
Per la seva banda, l’alcalde va fer esment de tot el que representa, per als gelidencs i gelidenques. No tan sols aquest Centre d’Interpretació, sinó el propi Funicular en general. Tot seguit, va ressaltar “la voluntat de que aquest centre, conjuntament amb el Castell i altres propostes culturals, que ja es desenvolupen en l’actualitat, serveixin per a dinamitzar i promocionar el municipi de Gelida”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.