Vegueria del Penedès

BANC DE SANG I TEIXITS

La campanya "Els bombers t'acompanyen a donar sang" arriba dilluns a Vilafranca


Redacció Vilafranca del Penedès

01-03-2016 9:11

S’hi realitzaran exhibicions de vehicles i equips dels Bombers, exercicis i simulacres, i activitats infantils

Pla general de Bombers, membres del Banc de Sang i Teixits i el regidors de l'Ajuntament de Vic durant la presentació de la campanya. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Amb l’eslògan “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits organitzen durant el mes de març més d’una vintena de campanyes especials de donació de sang distribuïdes per tot Catalunya. A més, la campanya compta enguany amb la participació dels Bombers de Barcelona, que s’han volgut sumar a la campanya.

La campanya es va presentar ahir al matí, a l’Ajuntament de Vic, ciutat on dissabte vinent s’inaugurarà la campanya i el proper dilluns dia 7 de març arriba a Vilafranca. L’horari serà de 10 a 14h i de 17 a 21h.

Segona edició de la campanya

En aquesta segona edició de la campanya, els Bombers tornen a organitzar diferents jornades de donació de sang, que es dinamitzaran amb l’exhibició de vehicles, equipaments, la realització d’exercicis de rescat o d’actuació de bombers en accidents amb mercaderies perilloses, per citar-ne només alguns exemples.

A més, molts dels ajuntaments han volgut participar també a la campanya de forma molt activa que comptarà amb la dinamització de moltes entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batukades, actuacions musicals, etc).

Finalment, cal destacar que les donacions de sang a algunes ciutats es faran a les seus dels consistoris (Vic, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, per exemple), gràcies a aquesta important implicació dels ajuntaments.
Amb la suma de tots aquests elements i actors, la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” vol tornar a crear un ambient festiu, participatiu i social la jornada de donació de sang per tal d’ajudar en l’objectiu d’augmentar les reserves de sang a Catalunya.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

 

Bombers amb cor

Aquesta iniciativa neix a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. Bombers amb cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del cos.
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.