Vegueria del Penedès

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

El risc de pobresa en dones augmenta un 3% a Catalunya mentre en homes es redueix un 0'5%


ACN/ Marc Ferragut / Marina Loperena Barcelona

08-03-2016 11:55

La Taula del Tercer Sector denuncia que els homes amb contracte indefinit cobren 8.000 euros bruts anuals més que les dones

El debat 'La feminització de la pobresa'. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El risc de pobresa en dones ha crescut un 2,8% en un any, segons dades aportades per la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya. La taxa femenina ha passat del 18,8% a l'any 2013 al 21,6%, al 2014, l'últim període del que es tenen xifres. En canvi, el mateix indicador en homes ha registrat un lleuger descens de mig punt, passant del 20,7% al 20,2%. La Taula del Tercer Sector també ha denunciat una bretxa salarial de 8.000 euros bruts anuals entre homes i dones en contractes indefinits, mentre que en la mitjana, la diferència es situa en els 3.513 euros. Són dades recollides a l'informe 'La feminització de la pobresa', que s'ha presentat aquest dimarts amb un debat a l'Ateneu Barcelonès en motiu del Dia de la Dona.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.