Vegueria del Penedès

PROJECTE BUCHENWALD

El Teatre Principal acull una mostra de treballs sobre deportació i exili


Redacció Vilanova i la Geltrú

01-04-2016 23:38

Són collages fets pels alumnes d'Arts de l'Institut Dolors Mallafré que participen en el Projecte Buchenwald de prevenció contra el feixisme

El Teatre Principal acull una mostra de treballs sobre deportació i exili. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Teatre Principal acull aquests dies una petita mostra dels treballs que han fet els alumnes de 1r i 2n de batxillerat d'Arts de l'Institut Dolors Mallafré que participen en el projecte Buchenwald.

La mostra està ubicada al tercer pis del teatre, i va coincidir amb la projecció, ahir dijous, de la pel·lícula "La solució final" dins el cicle de cinema sobre la deportació, i també amb la representació de l'obra "Neus Català, un cel de plom" que es farà dissabte a les 21 h.

Es tracta de collages fets amb sabates amb el tema "Deportació i Exili: abans i ara". Persones, fronteres, ... temes que tornen en els temps presents amb el teló de fons del tracte als refugiats. Els joves alumnes també han fet dibuixos de les seves interpretacions dels camps de refugiats, a tinta xina i amb un toc de color, algunes més crues, i algunes més simbòliques.

Els alumnes que participen en el Projecte Buchenwald de prevenció contra el feixisme, conjuntament amb altres centres del Garraf, parteixen del referent d'aquell drama històric real que va assolar l'Europa d'aquell moment. Descobreixen i s'exclamen davant el que veuen i el que van veure els ulls dels qui els van precedir. S'interpel·len sobre com va ser possible, com sembla tan evident que no s'havia d'haver donat, i com ens costa ara adonar-nos del que tampoc avui dia volem veure. Mentre altres països fan esforços per afrontar i assimilar la recuperació de la seva memòria històrica, els participants del projecte Buchenwald no volen romandre indiferents, i per això ho expressen.

La petita mostra estarà oberta al públic els dies de funció i els dissabtes en horari de taquilles (de 17 a 20 h), des d'aquest dijous 31 fins al dia 30 d'abril, amb accés lliure.

Des de l'Institut Dolors Mallafrè s'impulsen diverses exposicions, com una de collages dels alumnes de 2n de Disseny, en homenatge a la figura del filòsof alemany Walter Benjamin.

Tot plegat vol ser un pretext per orientar més treballs de recerca de Batxillerat sobre propostes plàstiques d'art per la pau, ja que hi ha molts artistes contemporanis compromesos amb els problemes d'actualitat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.