Vegueria del Penedès

AGÈNCIA CATALANA DE TURISME

El 95% dels enoturistes que han visitat Catalunya tenen previst tornar-hi


ACN Sant Esteve Sesrovires

05-04-2016 19:00

El director de l’Agència Catalana de Turisme creu que és una de les zones vinícoles amb més potencial del món

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El 95% dels turistes que han visitat Catalunya atrets per l’oferta enològica tenen previst tornar. Aquesta és una de les dades que ha exposat aquest dimarts la directora general de Turisme de la Generalitat, Marian Muro, durant la inauguració de l’International Wine Tourism Conference - IWINETC 2016, que se celebra entre avui i demà a l’hotel Barcelona Golf Resort & Spa, de Sant Esteve Sesrovires. Muro ha considerat que Catalunya té “tots els ingredients” per esdevenir una destinació líder en l’àmbit internacional pel que fa a l’enoturisme. De fet, segons la mateixa directora general, el 49% dels enoturistes consultats per l’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha sentit a parlar de l’oferta catalana.

D’aquests, un 27% han visitat Catalunya i valoren la seva estada amb un notable. Segons Muro aquests viatgers asseguren que l’experiència enoturística viscuda a Catalunya és “semblant” a la que han pogut tenir a la Vall de Loira, Porto, la Rioja o la Vall d’Aconcagua. Una altra dada que ha aportat la directora general de Turisme és que 8 de cada 10 enoturistes té previst visitar Catalunya en el futur. I dels que ja han visitat la destinació, el 95% té previst tornar-hi. Són turistes procedents, principalment, dels Països Nòrdics, Alemanya i França.

El Congrés Internacional d’Enoturisme que ha començat avui, amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i de la Diputació de Barcelona, ofereix més de 30 conferències, presentacions, taules rodones i tallers a càrrec de professionals del vi i del turisme gastronòmic de països diversos.

Entre d’altres temes, en el congrés es tractaran qüestions com ara les millors eines per comercialitzar i promocionar aquest producte des del punt de vista turístic, els reptes als quals s’enfronten els professionals que treballen aquest producte, i el testimoni i les experiències d’altres destinacions en aquest sector.

En la seva presentació sobre Catalunya, el director de l’ACT, Xavier Espasa, ha assegurat que Catalunya és una de les zones vinícoles “amb més potencial enoturístic del món”. Espasa ha recordat que hi ha més de 320 cellers visitables.

Segons les dades de l’ACT, a l’hora de triar una destinació l’enoturista busca tastar vins nous i valora especialment el prestigi dels vins de la regió i l’oferta d’activitats relacionades amb el vi. D’aquestes, els tastos, les activitats que combinen vi, cultura i gastronomia són les preferides. El perfil de l’enoturista és el d’una persona de més de 35 anys amb una nivell adquisitiu mitjà-alt.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.