Vegueria del Penedès

ONZE DE SETEMBRE

L'ANC proposa una Diada descentralitzada pel territori en cinc grans punts pel país


ACN Manresa

18-04-2016 0:01

L'entitat sobiranista organitzarà aquest estiu actes de suports als investigats pel procés com a llavor de l'Assemblea de Càrrecs Electes

Participants en l'assemblea general ordinària de l'ACN mostrant lletres amb les paraules 'Desobediència' i 'Independència' al pavelló Nou Congost. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'ANC ha proposat per aquest Onze de Setembre un acte descentralitzat pel territori amb cinc gran punts com a escenaris de mobilització. Així s'ha fet saber durant l'assemblea general ordinària (AGO) que l'entitat celebra aquest diumenge a Manresa. El cinc indrets, que no s'han concretat, simbolitzaran per exemple les arrels i el futur del país, o la sobirania i la fermesa. Tot plegat perquè l'Onze de Setembre comenci "el procés constituent" de la República Catalana, ha assegurat Josep Sabaté, coordinador de la comissió de mobilitzacions, en una crida no només als independentistes. Sabaté ha assegurat que pretenen fer, però, "un sol acte" de manera que el territori s'uneixi "fent una gran xarxa" quan els participants es desplacin cap a un dels cinc escenaris. El repte és "majúscul" en termes logístics, tècnics i de mobilització, ha assegurat. D'altra banda, s'ha anunciat que durant aquest estiu s'impulsaran actes de suport a les persones investigades pel procés com a "llavor" de l'Assemblea de Càrrecs Electes.

L'assemblea ordinària de l'ANC també ha dibuixat com serà la mobilització de la Diada d'aquest any. Així, el coordinador de la comissió de mobilitzacions, Josep Sabaté, ha explicat que pretenen que la Diada sigui simbòlicament l'inici "del procés constituent" de la República Catalana. I volen demostrar-ho amb un acte descentralitzat en cinc grans punts, que no han especificat. "No volem fer una manifestació, en volem fer moltes". I evidenciar que el país estar "en moviment".

L'Assemblea pretén que els participants enllacin de poble en poble per arribar "festivament" cap a un d'aquests indrets. Teixint "xarxa" arreu del país. El repte logístic i tècnic és "majúscul". "La volem fer cada cop més grossa", ha bromejat en intervenir a la part final de l'AGO. Cadascun d'aquestes escenaris simbolitzaran, per exemple, el futur o el present, la sobirania o la fermesa, també dels que "se la juguen cada dia" pel procés.

Per l'Assemblea, per aquest Onze de Setembre s'ha d'organitzar una mobilització que convidi tothom a sumar-hi. Tant als independentistes com els que no ho són. Perquè "comença també el seu procés constituent", ha afegit Sabaté. Per això volen que sigui "el més nombrós" que han fet mai i creuen que precisament la proximitat al territori pot magnificar la participació. "És important que el fem arrelat al territori".

"Ja no reivindiquem ser, perquè ja som", ha dit Núria Vinyals, també de la comissió. "Ho farem possible perquè comptem amb el mandat democràtic de les urnes; perquè tenim el compromís dels nostres càrrecs eletes i perquè som un país decidit a guanyar el futur".

Durant la seva intervenció, Vinyals ha apuntat que ja aquest estiu començaran els actes de mobilització de l'ANC. Un dels primers serà una gran acció de suport als càrrecs electes que estan sent investigats per tirar endavant iniciatives del procés sobiranista. "Ens mostrarem ferms contra les agressions de l'estat espanyol i defensarem les nostres institucions i els nostres representants". De fet, aquest gran acte, no han concretat tampoc la data, pretén ser "la llavor" de l'Assemblea de Càrrecs Electes que hauria d'assumir un rol en cas d'inhabilitacions o intervencions de les institucions. Finalment faran la 'Setmana Catalana al món' per explicar que Catalunya està "construint un nou país i immersa en un procés constituent". 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.