Vegueria del Penedès

ELECCIONS 26-J

El PSC obre el procés de primàries i els candidats podran recollir els avals a partir de dilluns


ACN Barcelona

29-04-2016 16:10

La votació està prevista per al dia 14 de maig i Escarp remarca que l’elecció interna és un acte de “democràcia”

La secretària d'Organització del PSC, Assumpta Escarp, fent declaracions als mitjans. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El PSC ha engegat aquest divendres la maquinària per a les seves primàries, que hauran de concloure amb l’elecció del futur cap de llista al Congrés per Barcelona en les eleccions del 26-J. D’ara fins a dilluns, qualsevol militant pot manifestar la seva predisposició a concórrer en aquesta pugna pel lideratge de la candidatura, tal i com ja han fet l’exsenador Carles Martí i la que fos número dos de Pedro Sánchez, Meritxell Batet, que formalitzaran les seves intencions en les properes hores. Serà a partir de dilluns que aquells que s’hagin inscrit hauran de recollir avals i aconseguir 82 suports entre els consellers nacionals o 869 entre els militants. Els que ho aconsegueixin abans del dia 6 de maig, s’enfrontaran en primàries en una votació davant els 17.363 militants i simpatitzants, prevista per al dia 14 del mateix mes. Si finalment només hi hagués un aspirant, la seva candidatura hauria de ser ratificada pel Consell Nacional i no caldria la votació de tots els socialistes.

Després que l’Executiva del PSC hagi donat en tret de sortida al procés de primàries i que hagin escoltat a Carles Martí i Meritxell Batet explicar que s’hi volen presentar, la secretària d’Organització, Assumpta Escarp, ha explicat als mitjans quin és el procés a seguir. Escarp, a més, ha volgut replicar les veus que asseguren que un enfrontament intern a les portes d’unes eleccions pot ser negatiu i debilita el partit. “En aquest moment, en que alguns qüestionen la democràcia o els processos participatius jo diria que la millor manera de lluitar a favor de la democràcia és amb més democràcia; i això és el que fa avui el PSC. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.