Vegueria del Penedès

ARTS AL CARRER

Del trapezi al micro: avui diumenge es clou el Fes+Chapeau


Bàrbara Scuderi Sant Pere de Ribes

01-05-2016 Última revisió: 10-08-2016 21:12

El Festival Internacional de les arts de carrer de Sant Pere de Ribes tanca vuit dies de festival amb més circ, més dansa, més música i un mar de somriures

Fes+Chapeau 2016. Fotos: J. Hidalgo, C. López, Marta i Andrea Moreno

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El segon cap de setmana del Fes+Chapeau culmina avui amb espectacles i activitats en els onze espais que durant aquests dies han estat escenaris de veritables conquestes.

La conquesta del públic, satisfet amb les actuacions de diferents companyies, nacionals i estrangeres, que han transformat per uns dies el paisatge quotidià de la vila en un veritable espectacle de llums, ombres, colors, melodies i ritmes, veus i moviments que sota la lluna o sota el sol han fet trontollar moltes de les expectatives.

La otra, cantautora madrilenya, punyent i sensible, en les seves tres audicions ha entusiasmat a un públic assedegat de missatges per una lluita en comú. Leo Bassi, més enllà de les paraules va tornar a ser l’esperit d’un festival que camina amb qui camina al seu costat, amb sarcasme, ironia i molta, molta contundència. L’argentí  Loco Brusca, amb la màgia de la seva improvisació  ha trobat en el festival un públic entusiasmat i fidel a la vulnerabilitat dels seus personatges . I amb l’espectacle Les The Closh, la companyia francesa Collecthihihif, ha guanyat un espai entre les assistents que promet consolidar-se.

I molts més espectacles han estat els que s’han pogut gaudir fins avui, però sobretot, cal destacar les actuacions de les formacions locals, des de La Respuesta, Faro Beats, Rata & the Whitteys, DJ OMEGA i Dulce Copla que encara avui diumenge tornaran a actuar després de Bugies, la formació local que a ritme d’ska fa moure el cos i el pensament de qui s’hi acosta.

No es tracta només de fer un pas endavant sinó d’un repte. El festival , de taquilla inversa, és a dir que el públic decideix el preu de l’entrada un cop finalitzat l’espectacle, continua sent un pol d’atracció per a companyies i formacions de diverses disciplines que trobem en l’espai comú del Fes+Chapeau una nova manera d’expressar el sentit real de la cultura i de les arts. Tot plegat gràcies a un públic que reconeix el valor i la vàlua dels i les artistes, el valor i la vàlua dels espectacles i de les diferents representacions.

Per endavant ens resta una jornada en la que es suma a la programació una dedicatòria especial. A través de la proposta de “ Trencar el Silenci”, l’associació ActivaMent Garraf es suma a la participació dins del festival, amb una programació per sensibilitzar i mostrar les veritats i no els prejudicis que hi pot haver davant de la salut mental. Un programa obert a tothom que inclou tallers, xerrada, una actuació i el recital de la coneguda Princesa Inca, del col·lectiu de Ràdio Nicosia.

Ja ho deia el director del festival,  Isaac Domínguez, “hem vingut a canviar el món i comencem per casa”, doncs bé, la casa, en la seva quarta edició, ja ha començat a fer més que el camí, caldrà continuar caminant perquè el camí arribi fins on volem arribar.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.