Vegueria del Penedès

DEL 9 AL 15 DE MAIG

La policia de Vilanova posa en marxa una campanya de control de l'ús del casc


Redacció Vilanova i la Geltrú

02-05-2016 10:31

L'actual normativa obliga a utilitzar el casc els conductors i passatgers de motocicletes, de vehicles de tres rodes i quadricicles i de bicicletes en vies interurbanes

La policia de Vilanova posa en marxa una campanya de control de l'ús del casc, també en bici. Generalitat de Catalunya

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Del 9 al 15 de maig la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, en coordinació amb el Servei Català del Trànsit, realitzarà una campanya de control i vigilància sobre l'ús del casc en motocicletes, ciclomotors i bicicletes.

L'actual normativa obliga a utilitzar el casc de protecció homologat o certificat segons la legislació vigent, tant per vies urbanes com interurbanes a:
• els conductors i passatgers de motocicletes (amb o sense sidecar)
• de vehicles de tres rodes i quadricicles
• de ciclomotors
• de quads

Estan exempts d'utilitzar el casc de protecció i estan obligats a utilitzar el cinturó de seguretat tan en vies interurbanes com urbanes:
• les motocicletes, els vehicles de tres rodes o els quadricicles i els ciclomotors que tinguin estructures d'autoprotecció i estiguin dotats de cinturons de seguretat.
• quan aquest fet consti en la targeta d'Inspecció Tècnica o al Certificat de Característiques del vehicle.

Els conductors i passatgers d'una bicicleta estan obligats a utilitzar cascs de protecció homologats o certificats segons la legislació vigent, quan circulin en vies interurbanes. La normativa també estableix l'obligatorietat de portar el casc als menors de 16 anys, tant en vies urbanes com interurbanes.
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.